Miért nincs senkim? Magányos vagyok.

Miért nincs senkim? Magányos vagyok.

 

Egy biztos: valamin változtatnod kell!

 

Bár mindannyian úgy gondoljuk, hogy bennünk nincs nagy hiba, mégis érdemes egy kis időt szánni az önismeretre. Neked is biztosan természetes az, amilyen vagy és ez így is van rendjén. Viszont ha úgy érzed, hogy huzamosabb ideig nem jön össze valami az életedben, akkor ülj le pár percre, nézz magadba és próbáld meg összeírni, hogy melyek lehetnek azok a dolgok, amelyek akadályozhatnak abban, hogy megvalósíthasd az álmaid. Ez az élet minden területére érvényes, de mi most főleg a párkapcsolati részét szeretnénk kiragadni.

 

Melyek lehetnek azok a tényezők, amelyek miatt még mindig szingliként éled az életed?


 

1. Önbizalomhiány

 

Amíg magaddal nem vagy kibékülve, addig ne várd, hogy más is elfogadjon. A kiszemelted hamar megérezheti a kisugárzásodon, ha problémád van magaddal. Hidd el, hogy különleges vagy és megvannak azok a tulajdonságaid, amelyeket a leendő párod értékelni fog. Ha kell, tegyél egy kicsit a külsődért, majd teljes magabiztossággal indulj el hódítani.

 

2. Stresszelés

 

Nem ritka szituáció, hogy az ember leblokkol, ha ismerkedni kell. Bár nem könnyű dolog feldolgozni az elutasítást, mégis bele kell “tanulni”. A csalódásokból rengeteget lehet okulni. Legyél bátor, ha kell igyál meg egy pohár bort előtte, aztán hajrá! Próbáld meg álcázni, hogy mennyire izgulsz, mert kiábrándító tud lenni az esetlenség.


 

3. Rámenősség

 

Ha már megvan a kiszemelted, ne ragaszkodj hozzá foggal-körömmel! Ne hívogasd és keresd folyamatosan, és ne beszélj már a második randin a leendő gyereketekről. Mindennek megvan az ideje, éljétek meg együtt a szép, közös pillanatokat.

 

4. Magas elvárások

 

Lehet, hogy olyannyira megálmodtad a tökéletes párt magadnak, hogy igazából ilyen ember nem is létezik. Amikor megismersz valakit és szimpatikus neked, akkor ne kezdd el egyből keresni a hibáit, - hiszen az mindannyiunkban van- inkább örülj a pozitív tulajdonságainak, idővel pedig egymáshoz fogtok csiszolódni.

Tengerparton ülő nő

5. Rossz ismerkedési helyszínek

 

Egyáltalán nem biztos, hogy a megfelelő helyeken próbálsz rátalálni a párodra. Egy diszkóban kisebb az esélye annak, hogy egy hozzád illő párt találsz, mint egy tanfolyamon, rendezvényen, parkban.

 

6. Szabadság

 

Elképzelhető, hogy még csak nem is tudsz róla, hogy mennyire imádod a függetlenséget, a szabadságot. Ha most az a periódus van az életedben, hogy szeretsz egyedül lenni, akkor lehet, hogy csak a kifogásokat keresed, hogy hozzád miért nem illik senki sem. Amikor eljön az idő, hogy szívesen megállapodnál, akkor biztosan könnyebben fogsz párt találni.

 

7. Karrier

 

Karrierista vagy! Te állítod, hogy nem, de a barátaid bármikor a szemedbe mondják, hogy az vagy. Folyamatosan lemondod a programokat és csak a munkáddal foglalkozol. Ha szeretnél párkapcsolatot és a barátaidat sem szeretnéd elveszíteni, akkor szánj időt a kikapcsolódásra, a különleges programokra. Hidd el, megéri!

 

8. Antiszocális viselkedés

 

A négy fal között maximum a pókoddal tudsz esténként randizni, feltéve ha kíváncsi rád és előjön. Ha nem mozdulsz ki, akkor még csak a minimális esélyét sem adod meg annak, hogy valakihez közelebb kerülj. Ha pedig sosem vagy társaságban, akkor időről időre csak még nehézkesebbé válhat az ismerkedés, mert elszoksz ettől a szituációtól. Ne maradj le az életről, mozdulj ki!

loader
Facebook Instagram