2019 legjobb virágos illatai

2019 legjobb virágos illatai

 

A virágos illatok reneszánszukat élik napjainkban, gyakorlatilag az elmúlt egy-két évben a legtöbb parfümmárka előrukkolt valamilyen virágos központú parfümmel, amely a parfümök hőskorát idézik. Már nem csak a rózsa és a jázmin az, amely jelen van a legtrendibb parfümökben, divatos lett a nehéz aromájú tubarózsa, az addiktív gardénia, az elegáns narancsvirág és a tavasz üde virágai. Nőies, elegáns, érzéki és rendkívül kifinomult kompozíciókkal örvendeztetnek meg bennünket a legismertebb márkák, most ezek közül gyűjtöttük össze a legjobb darabokat.

 

Kifinomult neroli

Armani mester valóban ért ahhoz, hogy mi kell a nőknek. Az Armani Sí az egyik legkedvelt parfümök közé verekedte fel magát, és a magabiztos ám nőies asszonyok parfümös polcán biztos találhatunk egy üveggel belőle. Idén a mester a virágokat ünnepli a Sí Fiori illattal, amely a már jól ismert vaníliás Sí DNS-t tartalmazza, ugyanakkor egy nagy adag nerolival és rózsával játékosabbá, kacérabbá változtatta kedvencünket.
 

Sí Fiori
 

Drámai tubarózsa

Rendkívül népszerűvé vált a tubarózsa a parfümökben, pedig nem egy könnyen viselhető jegy, pláne akkor, ha a tubarózsa nehéz, krémes jellegét emelik ki. Ugyanakkor a tubarózsa már-már zöldes, friss karaktere is csodásan működhet egy parfümben, persze csak akkor, ha viselője méltóképp tudja viselni, mert a tubarózsához bizony kell egyfajta „femme fatale” stílus. A Givenchy L’Interditaz utóbbi idők egyik legizgalmasabb tubarózsa centrikus illata: a törékeny fehér virágos akkordok mellett egy sötét jegy, egy mélyebb, érzékibb akkord jelenik meg, amely még vonzóbbá teszi a nőies virágos jegyeket. A száraz vetiver, a fűszeres ylang-ylang és a füstös tahiti vanília kifejezetten jól áll a virágos jegyeknek.

 

Minimalista frézia

A Chloé parfümház mindig is az egyszerű, de kiváló minőségű, minimalista illatairól volt híres. Ki ne ismerné a díjnyertes Chloe Signature illatot vagy éppen a szerelem ihlette Love Story-t? Legújabb dobásuk a Nomade, amely gyakorlatilag minden eladási toplista élén szerepel, annak ellenére, hogy bátran szembe megy napjaink édesebb parfümtrendjeivel. A legújabb Nomade Eau de Toilette-ben a törékeny és bájos frézia kapott kiemelt szerepet, amelynek halovány illatát szinte túladagolt tölgymoha lengi körbe, ezáltal tiszta, természetes és rendkívül modern karakter éled fel benne. A licsi pajkos akkordja oly pírt csempész a kompozícióba, mint amelyet az első randevún elcsattanó bókok okoznak.

Chloé

Mézédes lonc

Nyáresték bódítóan addiktív illata a lonc, amelynek erős, mézédes illata az egyik legromantikusabb, amely valaha kísérhet minket egy-egy nyáresti randevún. A Gucci kifejezetten úttörőnek számít a virágos parfümök felemelkedésében, hiszen a Gucci Bloom sorozata fejet hajt a virágos, narkotikus illatok előtt. Legújabb darabjuk, a Gucci Bloom Gocce di Fiori amennyire minimális összetevőkből áll, olyannyira komplex és mély illat. A már jól ismert Gucci-féle tubarózsa mellett a sambac jázmin érzéki akkordja hangsúlyos, és nagy meglepetésre a ház felfedezte magának a lonc szépségét, így ezt a virágos jegyet tette meg legújabb illata főszereplőjévé. Igazi díva illat a javából.

 

Üde rózsa

Az év egyik legüdébb meglepetése az új Chanel Chance Eau Tendre Eau de Parfum! A Chance sorozat egyik legkedveltebb darabja, az eau Tendre végre töményebb, eau de parfum változatban is kapható. Csodálatos játéka a rózsa üdeségének, a yuzu fanyarkás frissességének és a jázmin előkelőségének. Friss, zamatos, tiszta illatok rajongóinak kötelező.

 

Tiszta levendula

Erős, független és érzéki nőiesség ihlette a Guerlain Mon Guerlain Florale-t, amelynem nem más az arca, mint Angelina Jolie. Komplex, ezer arcú illat, amelyből meglepő módon a levendula friss, tiszta karaktere domborodik ki, s mellette a francia eleganciát szimbolizáló virágcsokrok és bazsarózsa az, amely a vaníliás-jázminos-fás Mon Guerlain DNS-t üdévé és romantikusabbá varázsolják.
 

Mon Guerlain


Bűbájos százszorszép

Marc Jacobs mindig is a fiatalok kedvelt márkája volt, és a neves tervező ezt nem győzi rajongóinak meghálálni Daisy Love parfümjével, amelyet kifejezetten a „millenials” generációnak, azaz a 2000-ben született fiataloknak terveztett. A bűbájos, vadon termő százszorszép természetessége, ereje az, amely az illat legkarakteresebb jegye, mellette a törpemálna fanyarkás gyümölcsössége ad enyhén pikáns tónust a fiatalos, bájos illathoz.

loader
Facebook Instagram