Legjobb limitált nyári parfümök

Limitált nyári parfümök

Minden évszak más jellemzőket hordoz, más érzéseket vált ki belőlünk. Különböző színekkel, hangulatokkal bírnak a hűvös téli hónapok és merőben másképpen éljük meg a melegebb időszakot. Ahogy lelkünk, testünk is szabadabb a napsütötte hónapokban, hiszen nem szükségszerű több réteg ruházatot magunkon viselni, a nap kellemes melege közvetlenül simogathatja bőrünket. Természetes, hogy a szabadság mámorító érzését a kiválasztott illat által a mindennapokban is magunk körül szeretnénk tudni. Vannak, akik egész évben ragaszkodnak jól bevált illatunkhoz, csak alkalmanként aktuális életszakaszukhoz igazodva váltanak. Mások különböző illatkompozícióra esküsznek a forró nyári napokon és másra a hűvösebb időszakban. Kevesen tudják azonban, hogy a hőmérséklet is nagyban befolyásolja, azt, hogy kedvenc illatunk hogyan bontakozik ki, nyílik meg a bőrünkön. A parfümgyártó cégek ezt a tényt is szem elött tartva évről évre csodálatos illatkompozíciókkal kényeztetik a vásárlókat. Nem könnyű a választás. Segítségül összegyűjtöttük a 2022-es év legsikeresebb, legkeresettebb női illatait, mely megkönnyítheti a választást.

 

Molton Brown: Delicious Rhubarb & Rose Eau de Parfum

Molton Brown: Delicious Rhubarb & Rose Eau de Parfum unisex illata az idei nyár egyik legfelkapottabb alkotása, mely tökéletes választás lehet a meleg, langyos, nyári estékre.

Az illat kezdésében a licsi, a málna, a grapefruit valamint a rebarbara izgalmas jegyei tűnnek fel. A szívjegyben a könnyed bazsarózsa, az illatos rózsa és a fűszeres rózsaszín bors kap szerepet. Az alapjegyekben az érzéki pézsma, az édes vanília és a selymes cédrus akkordjai tűnnek fel, kibontva komplett egésszé ezt a különleges kompozíciót.

A sikeres illat virágos, gyümölcsös illat Vanessa Prudent parfümőr alkotása.

 

Diptyque: Ilio limited-edition eau de toilette

Egy romantikus séta Velencében, egy könnyű nyári koktél és egy kis Diptyque Ilio. Nem is szükséges más egy csodálatos nyári estéhez.

Ezt a szépen kidolgozott, limitált kiadású kompozíciót a mámorító velencei kertek hangulata ihlette. A virágos, gazdag illat a kék tenger közelségét, és a ragyogó napsütést csempészi be a mindennapjainkba.

A csodás elixírt, melyben, a fügekaktusz, a jázmin valamint az írisz jegyei a leghangsúlyosabbak, Luke Edward Hall művész által illusztrált, limitált példányszámú üvegben kínálják az alkotók.

 

Clean Reserve: Radiant Nectar

Egy igazi különlegesség az illatok között a virágos, fás, unisex illat, a Radiant Nectar. A pézsmás jegyekkel megtűzdelt illat megjelenését tisztelegve Föld napja 50. évfordulója elött, 2020-ra időzítették.

A pézsmás illatban a nőszirom és a dohányvirág különleges akkordjai mellett a zamatos jegyek nagy szerepet kapnak, többek között a lédús körte, melynek markáns jelenléte nagyban hozzájárul a friss, nyári illat létrejöttéhez.

A Föld védelme mellett az alkotók egy másik, szintén fontos téma mellett is elköteleződtek, ez a méhek védelme. A méhek szerepe, a méhek védelme felbecsülhetetlen jelentőségű bolygónk működéséhez. Erre utal az egyszerű csinos üveg palack díszítése és az üveget lezáró kupak színe és textúrája is.

 

Louis Vuitton: On The Beach

Listánkból kihagyhatatlan a Jacques Cavallier által 2021-ben megalkotott Louis Vuitton kompozíció, a ragyogó On The Beach.

Az illat nyitányában a neroli finom jegyei keverednek a frisstitó yuzu citrusos aromáival. Ide kapcsolódik be a fűszeres kakukkfű és a rozmaring karakteres fúziója, mely a homok és némi ciprus akkordjaival lett összefésülve. A páratlan fúzió a napsütötte bőr fantasztikus illatát idézi.

A kivételesen szép, szemet gyönyörködtető csomagolás teljes harmóniában áll a neves divatház fényűző, különleges kompozíciójával.
 

Yves Saint Laurent parfüm


Yves Saint Laurent: Libre eau de toilette

Már elnevezésében is magában hordozza a szabadság felszabadító energiáit a 2021-ben megjelent Libre Eau de Toilette női illat, mely minden korosztály számára vonzó választás lehet.

A brit énekes és dalszerző Dua Lipa által népszerűsített üde, modern alkotás a levendula, a bergamott és a mandarin üdítő hármasával indít. A friss kezdést a szívjegyben a jázmin tea, a narancsvirág és a francia jázmin szép akkordjai teszik izgalmassá. A lezárás érzéki és megnyugtató érzését a pézsma, az édes vanília és az ámbra jegyei adják.

A lenyűgöző, vibráló illat Anne Flipo és Carlos Benaim parfümőrök alkotása.

 

Dior: Miss Dior Rose Essence

Már i.e 600-ban Szappho-t is megihlette, A rózsa dicsérete című versében a csodaszép, a virágok királynőjének is aposztrofált növény. A rózsa csodálatos illatát a parfümgyártás régóta alkalmazza.

A 2022-ben megjelent Miss Dior Rose Essence női illatban a rózsa illata egy teljesen új, modern megvilágítást kapott. A Miss Dior Rose Essence a grasse-i Domaine de Manon 2021-es májusi rózsaterméséből készült. A neves parfümőr Francois Demachy az elixírben a rózsaesőt a fás és a földes jegyekkel fésülte össze. A Miss Dior Rose Essence-ben a rózsamezők virágos frissessége és a vetiver, a pacsuli valamint a muskátli csodálatos találkozásával egészül ki, némi pézsmás felütéssel.

A gyönyörű, rózsaszín illatkompozíciót, egyszerű, stílusos üvegben a Dior-házra jellemző ízléses csomagolásban kapjuk.

 

Gucci: Bloom Acqua Di Fiori Eau de Toilette

Az eredeti Gucci Bloom illat újra gondolt, kissé megszínezett változata az igen sikeres Gucci Bloom Acqua Di Fiori Eau de Toilette női illat. Az új kompozíció élénkebb, energikusabb energiákat hordoz, de teljességgel magában hordozza az alap illat csodaszép harmóniáit. Az illathoz a spontaneitás öröme, a nők közötti építő barátságok és a fiatalság energiái adtak inspirációt.

A citrusos, a galbanum levelének finom akkordjaival díszített kezdés a fehér virágok tiszta, virágos elegyébe fut. A meleg és harmonikus lezárásban az érzéki pézsma és a szantálfa jegyei játszanak szerepet.

Az Alberto Morillas által megkomponált, izgalmas alkotásához a sikeres reklámkampányban Dakota Johnson, Hari Nef és Petra Collins adták az arcukat.

 

Chanel Paris –Riviera Eau de Toilette

A Földközi-tenger napsütötte strandjainak miliőjét idézi a Chanel-ház 2019-ben piacra került nyári illata a Paris – Riviera. A neves parfümőr Olivier Polge alkotta meg az elmúlt évek egyik legsikeresebb nyári illatát.

Már az illat könnyed indítása ámulatba ejt bennünket, ahogy a virágos jegyekben felcsendülnek frissítő a citrusos elemek. A szívjegyben a narancsvirág illatos olaja a neroli és az bódító jázmin akkordjai zendülnek fel. A szépen megalkotott illat a szantálfa és a benzoin kettősének köszönhetően áll össze komplett egésszé.

A vibráló, mégis könnyed kompozíció mindkét nem számára tökéletes választást nyújt a napsugaras hónapokban.
 

Valentino


Valentino – Born in Roma Coral Fantasy

Nadege le Garlantezec és Jacques Huclier parfümőrök készítették el a 2022-es év egyik legsikeresebb, leginkább a nyári időszakra ajánlott illatát a Valentino-ház számára. A Born in Roma Coral Fantasy Eau de Parfum egy pezsgő, virágos, kompozíció, mely könnyed akár egy nyári, meleg fuvallat és emellett elragadóan nőies.

Az illat kezdésében a gyümölcsöké a főszerep. A lédús kiwi és a zamatos brazil narancs jegyei a szívjegyben virág felhőbe borulnak az indiai rózsa, a bódító jázmin, valamint az elragadó pézsma mályva akkordjainak köszönhetően. Az érzéki pézsma és a selymes texasi cédrus adnak szép zárást a nőies, szép metszésű üvegbe zárt, rózsaszín elixírnek.

 

Mugler Angel Nova Eau de Toilette

A virágos, gyümölcsös illatok sorát gazdagítja a neves parfümőr trió (Sonia Constant, Louise Turner valamint Quentin Bisch) közös alkotása, az illatos rózsa és a bódító magnólia jegyeit ötvöző virágos kompozíció a Mugler Angel Nova.

A fergeteges virágfelhő a finom licsi és a friss bergamott kombójaután köszön be, az egyszerű és mégis nagyon hatásos lezárást a cédrus és a pézsma elegye adja.

Az ikonikus csillag formájú üveg ezúttal nőies rózsaszín elixírt rejt. A karakteres, mégis bájos, modern illat arcának a napjainkban igen foglalkoztatott, színésznői babérokra is törő, német topmodellt Toni Garrn-t választották az alkotók.

loader
Facebook Instagram