Díjnyertes parfümök 2019 - FIFI AWARDS 3.

THE FRAGRANCE FOUNDATION AWARDS 2019 (USA)

 

Ahogy a filmvilág nagyjai, úgy minden évben az illatgyártók és -forgalmazók is megrendezik saját Oscar-díj átadó ünnepségüket. Amikor 1973-ban Annette Green, a Fragrance Foundation akkori elnöke kitalálta az illatok legjobbjainak ünnepét, nem gondolta, hogy ezzel egy évről évre ismétlődő, nagy várakozást megelőző és nagyon szép hagyományt teremt.  A FIFI díjak, díjazottak világszerte a kiválóság és a globális illatipar szimbólumai.  1993 óta az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is megrendezik az év legjobb férfi és női illatainak díjátadóját.

 

Jelen összeállításunkban a 2019-es amerikai Fragrance Foundation díjazottjait mutatjuk be:
 

Az év illata – női luxus kategória

TOM FORD – LOST CHERRY (2018)
 

Vadcseresznye, likőr, keserűmandula és egy sztártervező = garantált siker. Ahogy a tavalyi évben, idén sem távozott üres kézzel a FIFI díjátadóról Tom Ford: luxus kategóriában LOST CHERRY illatának ítélte oda az első helyet a szakmai zsűri.

A siker persze Tom Ford ölébe sem az égből pottyant: tehetségének, kreativitásának, kitartó, kemény munkájának köszönheti, hogy immár nem csak a divat, hanem a parfümök világában is elismert névnek számít.

A 2018-ban megjelent, virágos-gyümölcsös-gourmand parfüm frissítő gyümölcsös fejjegyei után az illatos virágok következnek, a leszáradásban pedig fás és balzsamos jegyek veszik át a szerepet, a jól ismert „tomfordos” füstös, picit maszkulin beütéssel – tehát férfiak is nyugodtan tehetnek vele egy próbát. Rendkívül tartós, kontrasztos illat, mely ártatlan egyben szexi: játékos, édes cukorkás ugyanakkor mély és ínyenc. Csábító kettősség, titkokkal teli utazás, ravasz, mégis rendkívül harmonikus illat.
 

Tom Ford Lost Cherry


Az év illata – női designer (prestige) kategória

JO MALONE – HONEYSUCKLE & DAVANA (2018)

 

Az Estée Lauder cégcsoporthoz tartozó Jo Malone parfümház hölgyek számára készült illata szintén rangos elismerést kapott: designer (prestige) kategóriában találták a legjobbnak, mely az édes-virágos parfümök kedvelőinek bizonyára nagy kedvence lesz. Jo Malone legtöbb parfümjét úgy alkotja meg, hogy azok egymással kompatibilisek legyenek, azaz rétegezni, kombinálni lehet illataikat, a Honeysuckle & Davana azonban önmagában is megállja a helyét. A szívjegyben található friss rózsa és mézes lonc dominanciáját az aromás-gyümölcsös Davana (üröm) élénkíti, melyet végül a fák-mohák melegsége csillapít le.

Jo Malone 2018-as győztes illata a napsütést, langyos szelet, zöld réteket és illatos virágokat idézi – brit stílusban, Anne Flipo parfümőr által megálmodva.

Jo Malone parfüm

 

Az év legnépszerűbb illata

ARIANA GRANDE – CLOUD (2018)

 

Ariana Grande énekesnőt nem kell bemutatnunk, úgy tűnik, hogy népszerűsége töretlen nem csak saját műfajában, hanem az általa prezentált illatok terén is, ugyanis 2018-ban kiadott Cloud parfümje nyerte a legnépszerűbb illat megtisztelő címet. A mai trendbe illeszkedő édes, azaz virágos-gyümölcsös-gourmand kompozíciót rejt a játékos-kedves design (a felhők tartják az üveget), elsősorban a huszonéves korosztályt megcélozva.

Clement Cavarry parfümőr a praliné, tejszínhab, vanília orchidea és kókusz illatjegyekhez levendulát, gyümölcsöket és fás jegyeket is adott, melyek egy pici csavart és merészséget visznek a szívjegyek elsöprő édességébe, ez a „felhő” így lesz igazán kellemes, bohókás és szerethető.

Ariana Grande Cloud

Az év legnépszerűbb női illata - a vásárlók szerint

valamint, az év közösségi médiakampánya

MARC JACOBS – DAISY LOVE Eau de Toilette (2018)

 

Marc Jacobs „DAISY’ kollekciójának darabjai sem veszítenek fényükből: évről évre szívükbe zárja a vásárlóközönség szinte valamennyi, újonnan megjelenő flankert. Nincs ez másképp a 2018-ban megjelent Daisy Love EDT-vel sem. A design a megszokott, Marc Jacobs által tervezett margaréta-kupakos üveg, az illat maga pedig – csakúgy, mint a 2007-ben megjelent anyaillat - Alberto Morillas mesterparfümőr alkotása.

A virágos-gyümölcsös-pézsmás parfüm különleges összetevője a fejillatban található mocsári hamvas szeder, más néven törpemálna, mely Finnország legértékesebb gyümölcse, amit Lappföld aranyának is neveznek, ugyanis Közép- és Észak-Finnország mocsaraiban és sűrű erdeiben él, tehát nehéz megtalálni és hozzáférni is, így betakarítása nem könnyű.

A Daisy Love EDT addiktív, sziporkázó illat, melyet Marc Jacobs nem titkoltan fiatalok számára tervezett, és idén két díjjal is jutalmazták.

 

Daisy Love

 

loader
Facebook Instagram