Paco Rabanne Olympea

Paco Rabanne Olympéa

Ha van egy márka a világon, amely valóban büszke lehet arra, hogy merész és avantgárd, akkor az minden bizonnyal a Paco Rabanne. A fémből kivágott divattól kezdve a minden bevett módot felrúgó parfümökig a Paco Rabanne mindig is újított, újdonságokat teremtett, hogy a legerősebb érzelmeket váltsa ki. Feltűnő, merész, könnyed és provokatív: Paco Rabanne illatai kivételes erővel rendelkeznek ahhoz, hogy erős nyomot hagyjanak mindenki emlékezetében, és kulturális mércévé váljanak.

 

A spanyol divattervező már a 70-es években kivívta magának a folyamatos újító címet, és a neve alatt futó parfümháza is hű maradt a mester folyton megújulást sürgető elgondolásához. Már hozzászokhattunk, hogy Paco Rabanne neve alatt valami újat, valami szokatlan, valami nem evilági illatot kapunk, gondoljunk csak a nagy sikerű 1 Millionra, amely bevezette a férfipiacon az édes, fűszeres trendet.
 

Olympéa Eau de Parfum
 

Paco Rabanne 2015 augusztusában egy új női illatot dobott piacra mitikus Olympéa néven. Az Olympéa a 2013-as Invictus férfias kiadásának megfelelője, amelyet az atlétikai szellem, a verseny és a győzelem inspirált. A koncepció egy modern görög istennő gondolatán alapul, és erőt, dinamizmust és hódításokat idéz. A parfümöt Loc Dong és Anne Flipo fejlesztette ki, a különleges sós-vaníliás akkord akkor még szokatlan illata ma már minden második parfümben fellelhető. Egyszerre sós és virágos kompozíciója friss orientális illatként jellemezhető, szikrázó zöld mandarinnal, vízi jázmin és tüzes gyömbérliliom vizes jegyeivel nyit, a szívben pedig sós vaníliával. Az alapjegyek szantálfa, kasmír és ámbra.
 

Olympéea Aqua 2016

Minden jól sikerült illatnak kell egy nyári, könnyed változata. Az Olympéa Eau de Parfum után jó választás volt a könnyed Eau de Toilette Aqua megjelenése, amely a tavaszi-nyári szezon nagy slágere lett. Az illat frissessége az üde citrusokban rejlik, amely a sós-vaníliás akkorddal kifejezetten üdítően hat. A gyömbér csípős aromája feldobja az elegáns fás alapjegyeket.

 

Olympéa

 

Olympéa Intense 2016

Az Olympéa Intense egy modernkori istennőt jelenít meg. Testhezálló és ellenállhatatlan: érzéki sós-vanília mély ámbrával ötvözve. Gazdag, meleg, balzsamos illat, amelyben a sós-vanília akkord sosem látott koncentrációban érvényesül. A narancsvirág tiszta, nőies jegye csodásan emeli ki az illat istennői mivoltát.

 

Olympéa Aqua Eau de Parfum Legere 2018

A napsütés és a nyár illata. Csodás sós vanília, bűbájos virágokkal és zamatos citrusos nyitánnyal. Könnyű és légies, akár egy nyári szellő. A sós-ámbrás-vaníliás akkord megegyezik az alapillat DNS-ével, ugyanakkor a citrusok és a jázmin erőteljes jelenléte bájosabbá, könnyedebbé teszi a kompozíciót.

 

Olympéa Legend 2019

A hideg és a meleg illatjátékát találjuk az Olympea Legend szívében: a jódos, sós és vaníliás jegyek kontrasztján alapuló, kandírozott szilvát. A 90-es évekre oly jellemző opponáló trend, az ellentéteken alapuló összhang jól megfigyelhető a Legendben. A vizes és meleg-ámbrás akkord ásványi hatást kelt az illatban, az eredeti sós-vaníliás akkord köré kandírozott gyümölcsöket illesztettek, ezáltal a gourmand lett a kapocs a két ellentétes akkord között. Egyenesen a nedves bőr, a napsugárzás és a vanília erőteljes illatába merít minket, amely a tengeri hatást sugallja.

 

Olympéa Onix 2020

Az onix féldrágakő által inspirált illat kifejezetten gyűjtők számára lett tervezve, limitált példányszámban kapható, így nagyon különleges darab. A fekete ónix az abszolút hatalmat és az isteni energiát jelképezi, amely hű az illat „istennő” mivoltához. Az Olympéa parfümös üvegét csiszolt márvány és réz hatásai díszítik a dugón. Az Olympéa Onix egy másik kisugárzású nőiességet képvisel, a mélység és a fény között. A jázmin és a gyömbér sós vanília jegyeibe burkolózva friss, édes-sós orientális illatot alkot.

 

Olympéa Blossom 2021

Itt volt az ideje a lágyabb, finomabb istennői mivoltát megmutatnia az illatnak. Az Olympea Blossom édes gyümölcsös keveréket mutat, amelyet lágy vanília melegít, melyben aztán az Olympéa sós jellegzetessége kacsint ki. Az illat története minden nőben visszhangra talál. A bőrön viselve illatcsokor tökéletes egyensúlyt talál a rózsaszirmok finom frissessége és a szikrázó fekete ribizli és a fagyos körte gyümölcsös akkordja között. A friss rózsa borsos robbanása keveredik a fanyar feketeribizli kivonattal. A fűszeres jegyek és a kerek, fagyos körte kontrasztot alkotnak ezzel a virágos csattanóval. A virág könnyedsége aztán egy ultra szexi kontrasztba rendeződik, ahol a gyengéd vanília keveredik a kasmírfával. Pézsmaillatú parfüm, amely hosszan tartó illatot biztosít, ozmózist hozva létre a bőrrel.

 

Olympéa Solar 2022

Ki ne ünnepelné 2022-ben a napot, a fényt, az életet adó napsütést. Az Olypéa Solar sem teszi másképp: a napot ünnepli. Követi a naptémájú illatok divatos hullámát, amelyek tavaly uralták az egész piacot, a parfümök terén is oly szükséges fényességet, boldogságot, erőt és optimizmust kínálja. Egy istennő illata, aki erős és független, Olympéa energiával ragyog. Igazi szépség a zenitjén, fenséges és győzedelmes. Világító érzékiségének ragyogása felfedi sokrétűségét. Egy ragyogó virágcsokor, amelyet az aromás jegyek és a szoláris tölgymoha meglepő érzékiséggel itatnak át. A kompozíció nyitánya a narancshéj és a mandarinhéj édes és pezsgő citrusos akkordjait mutatja, amelyeket a narancsvirág támogat. A szívben a napfényes tölgymohát fedezhetjük fel, fehér virágcsokorral és napfényes tiarévirágokkal kombinálva, míg az ylang-ylang meleg és egzotikus érintése a bőrön érkező napsugarakat képviseli a benzoinnal együtt a száraz lecsengésben.

 

 

loader
Facebook Instagram