Top 5 női őszi parfüm, amely ellenállhatatlanná tesz

Top 5 női őszi parfüm, amely ellenállhatatlanná tesz

 

Megérkezett a várva várt ősz, és vele együtt a hűvösebb idő, az összebújás és az intim esték időszaka. Parfümös berkekben az ősz az illatok szempontjából a legideálisabb időszak: még kellően meleg a levegő, de már nem olyan fülledt és izzasztó, így nem párolog el olyan hamar a meleg bőrünkről a parfümnektár. Az ősz a melegebb, puhább ruhák, kendők, kiegészítők ideje, amely szinte megkívánja a testesebb, erőteljesebb illathatást. A hűvösebb időszakban bátrabban adagolhatjuk kedvenc parfümjeinket, és bátran kísérletezhetünk az illatrétegezéssel, azaz a parfümös testápolók, tusfürdők és parfümök vagy parfümolajok használatának variálásával, így a ruharétegekek alatt több parfümréteg illatozhat intenzíven. Bár az idei év minden szempontból más, mint az eddigiek, az ekkor szokásos parfüm premierek sokkal visszafogottabbak lettek, de ennek ellenére is látható az, hogy a parfümrajongó közönség idén ősszel is éppúgy igényli az őszi ellenállhatatlan illatú parfümöket, mint eddig. Szerencsére van miből válogatni, így megkerestük az az öt parfümöt, amely ellenállhatatlanná teszi viselőjét.
 

Tom Ford Black Orchid parfüm


Ellenállhatatlan érzékiség és luxus

 

A 2010-es évtized illata kétség kívül Tom Ford Black Orchid parfümje volt. Hatása elképesztő, összetevői egytől egyig a dekadens élvezeteket hirdetik, és egy óriási csavarral még uniszex karakterként is sikerült megjelentetni, így a hölgyek és az urak egyaránt viselhetik. Hogy mitől ellenállhatlan a Black Orchid? Kellett hozzá Tom Ford polgárpukkasztó, rebellis hozzáállása, aki azt vallja, hogy az illatok által a személyiségünk rejtett énjét is ki lehet fejezni. Ehhez nem szégyell olyan illatjegyeket felhasználni, vagy akkordokat létrehozni, amelyek szokatlanok, és egyben drámai hatást keltenek. Ugyan kinek támadna olyan ötlete, hogy a szarvasgombát és mexikói csokoládét parfümben álmodja meg, és ki merne a XXI. században előállni egy fűszerbomba chypre illattal, amikor az illattrendek épp az édes, bájos parfümökről szólnak. A blöff bejött, a Black Orchid napjaink egyik kult illatává vált, és az érzéki, ellenállhatatlan illatú parfümök legjobbjai között szerepel. 


Guerlain Mon Guerlain parfüm

Karakteres jegyek, finom nőiesség és kifinomultság

 

Sosem gondoltuk volna, hogy a hagyományos értelemben vett klasszikus férfias jegyek egyszer napjaink egyik legnőiesebb, legérzékibb illatában fognak felbukkanni. Thierry Mugler, a Guerlain parfümőre nem bízott semmit a véletlenre: a Mon Guerlain parfümöt alkotó juice-t évekig csiszolták, finomították, és az illat arcának megnyerték Angelina Jolie-t, aki tökéletesen jeleníti meg a kifinomult sztárt, az édesanyát, a független és erős nőt. Igazi példakép és ikon, akihez tökéletesen illik a Mon Guerlain összetett illata. Összetett, hiszen a levendula kifejezetten hangsúlyos szerepet kap az illatban, és amely eddig jellemzően a klasszikus chypre férfiillatokban bukkant fel. A Mon Guerlain parfümben ugyanakkor a klasszikus eleganciát jelképező fás jegyek mellett a Guerlain-re jellemző vanília-tonkabab és bergamott akkord jelenik meg erőteljesen, így válik az illat egy modern tündérmesévé.


narciso rodriguez narciso rouge
 

Klasszikus elegancia újratöltve

 

Narciso Rodriguez amerikai designer nem csak a hollywoodi sztárokat és a First Lady Michelle Obama-t nyűgözte le letisztult, klasszikusan elegáns ruháival, hanem a saját neve alatt futó parfümkollekciói is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Rodriguez nagy rajongója a pézsmának, vallja, hogy a pézsma tiszta, éteri illata egyszerűségével a legnemesebb illatok közé tartozik, és azt a fajta stílusos eleganciát képviseli, amely ruháira jellemző. Gyakorlatilag a tiszta, púderes illatok mesterévé vált, így az elegáns illatok kedvelői tűkön ülve várják az újabb és újabb parfümjeit. Legutolsó nagy dobása a 2018-ban megjelent Narciso Rouge, amely bár a Narciso sorozat darabjaként jelent meg, hatalmas hype támadt körülötte és azóta az egyik legkeresettebb elegáns illatok között tartják számon. És hogy mi a titka? A pézsmát az illat szívébe helyezve a legkrémesebb és legpúderesebb jegyek akkordjával ölelte körül, mint a tubarózsa, narancsvirág és írisz. Klasszikus eleganciát a száraz és meleg fás jegyek kölcsönöznek neki, igazi ellenállhatatlan faktort pedig a vaníliának és a tonkababnak köszönhetünk.


Byredo Bal d'Afrique
 

A minimalista avantgarde

 

Gondolnánk, hogy egy közel 2 méteres, indián felmenőkkel is rendelkező volt kosárlabdázó a mindig hűvös Svédországban egy olyan márkát hív életre, amely azóta a niche parfümök egyik kultikus darabjaként szerepel minden ajánlóban? Pedig Ben Gorham megcsinálta, és a minimalista jegyeket hordozó Byredo svéd márka évről évre jobbnál jobb illatokat dob piacra. A legtöbb niche márka, így a Byredo sem határozza meg az illatokhoz köthető nemeket, azaz minden illatát uniszexként jegyzi. A Bal d’Afrique az 1920-as párizsi évek Afrika kultuszát idézik, azt az időt, amikor Josephine Baker lépett fel ikonikus banánszoknyájában a varietében. Fülledt erotika és egzotikus pompa – ez kel életre a Bal d’Afique illatában. A friss és élénk citrusos jegyek mellett a fekete ribiszke fanyarkás és élénk karaktere villan fel, míg a szívjegyek virágait az alapjegyek fűszeres és meleg tónusa varázsolja bódítóan csábítóvá. Igazi figyelemfelkeltő, izgatóan pikáns illat.

 

Van Cleef & Arpels Ambre Imperial

 

Aranyló és érzéki ámbra

 

Ma már csak kevesen ismerik a valódi ámbra afrodiziákumként is ismert ellenállhatatlan illatát, hiszen a szabályozásoknak köszönhetően nem lehet állati eredetű alapanyagot felhasználni a parfümkészítés során. A legtöbb cég létrehozta a maga ámbra vegyületét, de csak kevés olyan parfüm van, amely képes visszaadni az ámbra valódi, érzéki és aranylóan nemes illatát visszaadni. Ezek közé tartozik a Van Cleef & Arpels Ambre Imperial. Mint egy meleg kasmírsál, elterül a nyakon, igazi komfortos elegancia érzetét adja viselőjének, aki pedig érzi, ellenállhatatlan vágy fogja el. Az ámbra varázslatos hatását emeli ki a balzsamos benzoin gyanta és a krémes tonkabab-vanília akkord. Különleges, uniszex illat, amely ugyanúgy ellenállhatatlan illatfelhőbe tud vonni egy hölgyet és egy urat is. Luxusminőség luxushatással.

 

Chanel Gabrielle Essence
 

+ 1 ráadás

 

Nem múlhat el úgy az őszi szezon, hogy ne próbálnánk ki a Chanel ház legújabb vonalának igazi ellenállhatatlan darabját. A Gabrielle Essence a fehér virágok illata: a narancsvirág, jázmin és tubarózsa soha nem látott eleganciával éled fel az illatban, s eközben a buja gyümölcsös akkordok biztosítanak arról, hogy egy stílusosan szabott, letisztult illat is lehet vágykeltő és érzéki. Ki mondta, hogy a bujaság, az ellenállhatatlan érzékiség nem lehet kifinomult és stílusos? A Gabrielle Essence éppen erre kiváló példa.

loader
Facebook Instagram