Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire, a rendkívüli kollekció!

Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire, a rendkívüli kollekció

 

Egy kis márkatörtét:
 

Az 1896-ban alapított francia ékszermárka neve nem csak a filmcsillagok és a felső tízezer számára cseng ismerősen, hiszen a luxusmárka 1976-ban, vásárlóik nyomására kiadta első parfümjét, mely First néven vonult be a parfümtörténelembe, mint az egyik legszebb virágos-aldehides illatok egyike. Azóta 60 csodásabbnál csodásabb parfümmel jelentkeztek, és mint parfümmárka is igen népszerűek lettek. Persze ehhez a cég rendkívüli filozófiája is kellett: luxusmárkaként nem engedhetik meg maguknak, hogy ne a legkiválóbb szakemberekkel és alapanyagokkal dolgozzanak, ugyanakkor felismerték, hogy sokkal fontosabb a márka hírnevének az, ha parfümjeiket nem luxusáron adják, hanem mindenki számára elérhetővé teszik, így a Van Cleef Arpels hírneve is szélesebb körben ismertebbé válik. Kiváló ár/érték arányú parfümöket kínálnak, melyek egytől egyik a legmagasabb luxusigényeket is kielégítik.
 

Collection Extraordinaire, a rendkívüli kollekció
 

2009-ben, Collection Extraordinaire néven megjelent kollekciójuk az, amellyel a Van Cleef & Arpels a niche parfümök világát is meghódította. A rendkívüli kollekció valóban luxusvonalat képvisel, a legexkluzívabb alapanyagokkal és a legnevesebb parfümőrökkel együttműködve. A kollekció kiváló stílusérzékkel lett felállítva, minden igényt kielégítő illatösszetevőket alkalmaztak, és a trendeknek megfelelően alkották meg a parfümkollekció kezdő darabjait. Már a megjelenésük után azonnal kult parfümökké váltak, minden parfümgyűjtő álma a kollekció összes darabjának beszerzése. Fontos tudni, hogy mint a legtöbb niche parfüm, a Collection Extraordinaire darabjai is egytől egyig uniszex parfümök, hölgyek és férfiak is hordhatják egyaránt.
Ambre Imperial

Ambre Imperial, a Fenséges ámbra
 

Kétség kívül az egyik legnépszerű darabja a kollekciónak az Ambre Imperial. Előkelő, fenséges darab, amely az ámbra aranyló, puha, érzéki oldalát emeli piedesztálra. A hozzáadott gyantás jegyek, valamint a krémes tonkabab és vanília krémes, meleg, ölelni való illattá kovácsolja az összetevőket. Finoman édeskés és fűszeres, gourmand illata meleg sálként terül el a nyakon, viselőjét ellenállhatatlan vonzerővel ruházza fel.
 

Orchidee Vanille, a szignatúra illat
 

Ha van a kollekciónak ikonikus darabja, akkor az az Orchidee Vanille. A legtermészetesebb, legnatúrabb vaníliaesszencia bontakozik ki a kompozícióból, melyhez fekete csokoládé kissé kesernyés, de annál inkább érzékibb jegyét illesztették. Az Orchidee Vanille túlmutat egy egyszerű vaníliás illaton, toronymagasan az egyik legjobb vaníliás illat a piacon, hiszen a fekete csokoládé és a madagaszkári vanília esszencia mellett púderes köntösbe ágyazott orchidea jelenik meg az illatban. Rendkívül vonzó, érzéki illat, szinte minden cseppjéből süt az erotika és a fülledt érzékiség. Unikum a maga nemében.
Van Cleef Arpels

Precious Oud, a tubarózsás oud
 

A legtöbb oudos illatban bőrös és/vagy rózsás illatjegyeket lehet felfedezni. Ma már szinte kötelező minden valamit is magára adó parfümháznak egy oud illattal előállnia, csak éppen nehéz már valami újat mutatni az oudok tengerében. A Van Cleef Arpels gondolt egy nagyot, és az arab világban oly népszerű oud összetevőt a fehér virágos jegyekkel kombinálta, mellette pedig füstös, éteri jegyeket használt mélyítéshez. A siker nem maradt el, a Precious Oud egyszerre virágos és orientális illat, izgalmas, mint maga a Kelet.
 

Gardenia Petale, a szívrabló romantika
 

Kifejezetten fehér virágok szerelmeseinek álmodták meg a Gardenia Petale-t, amelyben a gardénián kívül jázmin, és gyöngyvirág is helyet kapott. Légies, rendkívül elegáns, szofisztikált illat, Párizs századelős időszakát idézi meg a maga megkapó bájával és eleganciájával.
 

Bois d’Iris, a végtelen nyugalom illata
 

Írisz-központú illat, ugyanakkor a megszokott földes-friss írisz helyett valami végtelenül nyugodt, finom púderes, balzsamos illatot kapunk a Bois d’Iris parfüm által. A fás akkordoknak és a labdanumnak köszönhetően a tömjén akkordja egyfajta szakrális aurát tud kölcsönözni az amúgy éterien könnyed és tiszta írisznek. Különleges, egyedi darab, amelyben a cukros-édes akkordokat ellensúlyozzák a füstös jegyek.
Van Cleef Arpels parfüm

California Reverie, az amerikai álom
 

Ki ne álmodozott volna arról, hogy felfedezi Kalifornia színes-szagos, mozgalmas világát, ahol mindenki különleges és egyedi. Nagyon harmonikus, kerek illat, melyben izgalmas akkordként a méz jelenik meg, s rendhagyó módon üde fehér virágokat édesít meg. Az egzotikus frangipáni az, amely kikacsint a kompozícióból, megtestesítve mindazt, amit az amerikai álom jelent. Akik használták, a nyári alkonyatkor intenzíven illatozó kert aromájához hasonlítják.
 

Moonlight Patchouli
 

A pacsuli afrodiziákumként ismert a gyógynövények ismerői között. Erős, érzéki, delejes illata senkit sem hagy közömbösen. A meleg fűszerekkel és orientális jegyekkel dúsított pacsuli lehengerlő, uralkodó illat, viselőjét karizmával jutalmazza, s a hatás garantáltan nem marad el. Fülledt, partiktól nyüzsgő éjszakák királya vagy királynője lehet.

 

loader
Facebook Instagram