Női Gloria Vanderbilt parfüm

Gloria Vanderbilt, egy amerikai képzőművész zseni a szépségiparban
 

Kevés olyan ember van, akinek olyan hosszú és mozgalmas élet adatik meg, mint a sokoldalú művésznek Gloria Laura Vanderbilt- nek, aki 1924-ben New York-ban látta meg a napvilágot. A gazdag és befolyásos családba született kislány egyaránt megtapasztalta a gazdagság adta lehetőségek sorát, de a tehetős élet árnyékos részéből is bőven kijutott neki.

A fiatal lány szépségére a divatszakma is felfigyelt, 15 éves volt, amikor a népszerű Harper's Bazaar-ban megjelentek képei. A képzőművészet felé kacsingató fiatal hölgy a képzőművészet irányában tanult tovább és hosszú évekig ezen a vonalon tevékenykedett. Üdvözlőlapokat tervezett a Hallmark-nak, de az igazi áttörést a kultikus hattyú logóval díszített, szűk design farmerek megalkotása jelentette számára. A virtuóz művész később a festészetben és a formatervezésben is maradandót alkotott, de még a lakberendezésbe is belekóstolt, Gloria Vanderbilt magánélete is színes volt, 4 férje között maffiózó és világhírű rendező is akadt, Sidney Lumet személyében.

1982-ben egy hosszútávú együttműködés keretén belül a L'Oreal kozmetikai céggel, piacra került az első illatkompozíció a Vanderbilt női illat, mely abban az évtizedben az egyik legelterjedtebb női parfüm volt a világon. Sophia Grojsman alkotása egy borostyános- virágos illat, mely klasszikus és könnyed. A kezdés friss, aldehides, a zöld jegyekkel és az ananásszal szép fúziót ad. A szívjegy virágos harmóniáját szépen zárják le az érzéki pézsma, a vetiver, szantálfa az édes vanília, valamint a cibet különleges akkordjai.

A Vanderbilt illatok száma napjainkra közel 20, a finom és nőies kompozíciók mind összetételükben, mint a különlegesen esztétikus formatervezésükkel méltó emléket állítanak sokoldalú, kalandos életű művésznőnek. 

loader
Facebook Instagram