Pepe Jeans

Pepe Jeans London, avagy a farmerektől a szépségiparba
 

A világ minden táján ismert Pepe Jeans ruhamárkát 1973-ban alapította három testvér, Nitin, Arun és Milan Shah, akik először a londoni Portobello Road Marketen árulták portékájukat egy kis bódéban. A leginkább farmereket kínáló vállalkozás nagy forgalmat bonyolított és a 80-as években már a Carnaby Street-en saját üzletükben dolgoztak a fivérek.

A sikeres vállalkozás több tulajdonváltást élt meg és napjainkra a Pepe Jeans London megkerülhetetlen gazdasági szereplője a divat világának. A fiatalos, igényes ruházati termékeket kínáló cégnek korábban Dua Lipa, jelenleg pedig a gyönyörű híresség Lila Moss a márkanagykövete. 2023 szeptemberében Pepe Jeans fennállásának ötven éves évfordulóját nagyszabású, divattal kapcsolatos rendezvényekkel, kiállításokkal ünnepelték a szeretett városban Londonban, ahol minden elindult.

A későbbiekben a neves divatcég belépett a szépségiparba is. Egyik korai és igen népszerű illatkompozíciója a Pepe Jeans for Him, mely egy aromás fűszeres illat férfiak részére. A Rosendo Mateu által megálmodott illat a zöld jegyek, a gyömbér és a kardamom, valamint a szantálfa, a tömjén és a pézsma jól működő elegye.

A hölgyeknek szánt illatok közül kiemelkedik az igazi ínyencségnek számító Pepe Jeans for Her, mely borostyános és vaníliás felütésekkel bír.  A 2018-ban megjelent kompozíciót Christelle Laprade jegyzi.  A fiatalos illat kezdésében a mályvacukor, a mandula és a mandarin akkordjai dominálnak, míg a szívzónát a vanília, a vodka és a mandulatej jegyei uralják. A lezárás borostyán és a pézsma dominanciát kínál. A népszerű illatot rózsaszín martinis pohár alakú palackban kínálják az alkotók.

A népszerű divatcég napjainkra közel 20 különböző illatkompozíciót készített vásárlói számára, melyek elkészítését neves, a szakma meghatározó tagjainak számító parfümőrökre bízta.

 

 

 

 

 

loader
Facebook Instagram