Lalique parfüm

1860-at írunk, amikor a kerámia mesterséget és az ékszerész szakmát is kiválóan értő René Lalique megalapította saját cégét. Az ifjúkorát Párizsban töltő fiatal neves művészeti iskolákban tökéletesítette tudását, szakmai tapasztalatot pedig olyan neves cégeknél szerzett, mint a Cartier és a Boucheron.

Sikerének egyik titka az volt, hogy nagy hangsúlyt fektetett az ékszerek szép és precíz kidolgozására, abban az időben, amikor azok megjelenésénél a hangsúly leginkább a drágakövekre és azok számára helyeződött.

Nagy előszeretettel formázott női alakokat és állatokat, mely formabontó és egyben igen eredeti színt hozott a kor divatjába. Még inkább figyelmet kapott, amikor vállalkozásának fókuszát az ékszerekről a szépen megmunkált üvegárura helyezte át.

Érdekesség, hogy az igazi klasszikusnak számító Nina Ricci L'Air du Temps galambos üvegét a Nina Ricci cég felkérésére a Lalique-ház alkotta meg.

A Lalique vállalat első parfümjét 1992-ben adta ki. Amikor azt mondjuk, hogy a szép külső, szép belsőt rejt, ez a mondat igazi értelmet nyer. Csodálatos, szépen kidolgozott, eredeti üvegek rejtik a legnevesebb parfümőrök által elkészített illatkompozíciókat.

Napjainkra a Lalique vállalat közel száz különböző illatot jegyez, köztük olyan nagy sikerű alkotásokat, mint a melegen fűszeres Lalique Le Parfum, vagy akár a gyönyörű, virágos női illat a Commedia by Lalique.

 

loader
Facebook Instagram