Loewe

A Spanyolországban alapított cég története az 1800-as évek közepére nyúlik vissza, amikor több madridi bőrműves elhatározta, hogy bőráru üzletet nyit Madrid kereskedelmi negyedében. Az elnevezés a német Enrique Roessberg Loewe nevéhez köthető, aki a városba érkezve, a helyi mesterekkel együttműködve megalapította cégét, melyet 1892-re szilárd alapokra helyezett.

1905-ben a királyi család hivatali beszállítójaként is elismert cég már egy impozáns, Barcelona központjában lévő üzlettel is büszkélkedhetett. Az üzletek száma Spanyolországon belül egyre nőtt. Gazdasági megszilárdulást és nemzetközi terjeszkedést hozott az 1945-ös esztendő, amikor a cég jellegzetes terméke, az ikonikus, dobozos borjúzsák kifejlesztésre került.

Az 1970-es években olyan nagynevű tervezők dolgoztak a Loewe ivatháznak, mint Karl Lagerfeld vagy Laura Biagiotti és ezidőtájt vezették be a divatcég máig használatos, esztétikus logóját is.

Az első illat 1972-ben jelent meg, a L de Loewe egy könnyed, szépen megkomponált, virágos illat, mely átütő sikert aratott. A kompozíciók sikerét jól mutatja, hogy az 1985-ben a polcokra kerülő Aire Loewe napjainkig az egyik legkeresettebb illat Spanyolországban.

A leginkább az európai és az ázsiai piacot megcélzó divatcég azóta több mint száz sikeres illatkompozíciót jegyez, melyeket a világ legnevesebb parfümőrei készítettek el a spanyol divatcég számára.

Érdekesség, hogy a divatház 2022-es kampányához a népszerű színészt Sir Anthony Hopkins-t is sikerült megnyerni, aki fánkos pólóban népszerűsíti a Loewe márkát.

 

 

loader
Facebook Instagram