Női Ted Lapidus parfüm

Ted Lapidus, az unisex stílus egyik megalkotója

A napjainkra világhírűvé vált Ted Lapidus divatház sikerét kétségtelenül a kezdetektől alkalmazott, a jól ismert alaptézis, a legjobb értelemben alkalmazott egyszerűség követése és a tökéletes kivitelezés adta.

A cég alapítója Edmond Lapidus 1929-ben született Párizsban. Édesapja szabóként dolgozott, így az anyagok és a színek csodálatos világát korán megismerte az érdeklődő kisfiú. Miután szabóinasként tevékenykedett a neves Dior divatháznál, a megfelelő tudás megszerzését követően, saját divatcéget alapított 1951-ben. Az általa tervezett kollekciók egy nagy piaci hiányt fedtek le, a 60-as évek divatforradalmának köszönhetően nagy igény mutatkozott az unisex szabású, egyszerű szabású, minőségi darabokra. Lapidus az egyszerű szabásvonalú darabokat apró kiegészítőkkel tette különlegessé. Gyakran használt tengerészgombokat, szafari témájú kiegészítőket, felvarókat, és katonai elemeket, például epauletteket a vállon. Kedvenc modellje Twiggy volt, aki az ő hatására egy bemutatón miniszoknyáját öltönyre és nyakkendőre váltotta. A korszak más ünnepelt hírességei is szívesen viselték kollekcióit. John Lennon-nak például az „Abbey Road” című Beatles-album borítóján viselt ikonikus fehér öltönyét is Lapidus tervezte, de Brigitte Bardot híres teknőspáncél szemüvegkerete is az ő alkotása.

A divatcég első illata 1975-ben a L'Oréallal karöltve került kiadásra, a Vu névre keresztelt kompozíció nagy sikert aratott leginkább a fiatal lányok és a fiatalos hölgyek körében. A divatház kínálatban azóta már több, mint 40 illatkompozíció található. Egyike ezeknek Jean-Claude Ellena alkotása, az 1989-es kiadású Rumba. A gazdag, nőies borostyán alapokon nyugvó, virágos kompozíció nem nélkülözi a gyümölcsös jegyeket sem és állócsillagként ragyog napjainkig a parfümök világának színes palettáján.

A Ted Lapidus illatengedélye 1983 óta a Jacques Bogart csoport tulajdonában van.

 

 

 

loader
Facebook Instagram