Női Gres parfüm

Maison Parfums Grès, a régmúlt és a jelen csodálatos kapcsolódása 

A régi parfümházak egyik patináns képviselője, a Maison Parfums Grès divatház megalapítója Madame Alix Grès, Germaine Emilie Krebs néven látta meg a napvilágot 1903-ban Párizsban.

A művészetek, különösképp a képzőművészet felé nagy érdeklődést mutató fiatal hölgy szobrásznak tanult, de anyagi megfontolásból később női kalapkészítőként kezdett tevékenykedni. 1934-ben megnyitotta első, "Alex Couture" névre keresztelt üzletét. Alkotásaiban, mely később egyedi ruhák készítésére is kiterjedt, visszaköszönt szobrász múltja, az elegáns ruhákat a nők testére szabva alkotta meg. A kor leghíresebb hölgyeit tudhatta megrendelői között, a csillagok köztük Marlene Dietrich, Greta Garbo, Vivien Leigh egymásnak adták a kilincset a szép üzletben.

Serge Czerefkov-al, az orosz festővel kötött házasságát követően 1942-ben a neves tervező Madame Grès-re változtatta nevét, mely férje nevének anagrammája és egyben álneve is volt. A Grès ház első parfümje, a Cabochard 1958-ban készült. Az ikonikus illat eredeti változata, mely azóta számos sikeres kiadást élt meg, egy bőrös illat hölgyek részére. Bernard Chant alkotásában többek között aldehidek, fűszeres, citrusos és gyümölcsös jegyek voltak fellelhetők, míg a szívzóna markáns virágesőt kínált az elégedett hölgyeknek. A kompozíció gazdag lezárást az említett bőr mellett a pacsuli, a szantálfa, a pézsma és a kókusz adták.

Napjainkra az exkluzív Parfums Grès vállalat közel 60 különböző szépen megkomponált illatot jegyez, illatait a magabiztos, elegáns, vintage stílust kedvelő hölgyeknek szánja.

 

loader
Facebook Instagram