Alyssa Ashley parfüm

 Alyssa Ashley, avagy vissza az anyatermészethez

 

Alyssa Ashley 1968-ban született New Yorkban. Édesapja a neves olasz képzőművész, a vállalkozó szellemű Enrico Donati volt. A szabadelvű művész a szürrealista mozgalomhoz erős képviselőjeként mindere nyitott volt, ami ihletett adott számára. Enrico Donati kétszer házasodott meg, második alkalommal az 1775-ben Párizsban alapított történelmi illatszerház, a Houbigant utolsó örökösével kötötte össze életét. Ebbe a művészi miliőbe érkezett meg Alyssa Ashley, a művész imádott gyermeke 1968-ban.

A kislány, akinek később az Alyssa Ashley termékeket köszönhetjük, kicsi gyermekkorától magába szívta a művészet közelségét. Gyermekkori inspirációiról így ír: „Művészet között születtem és művészetre nevelkedtem, illataim családom bölcs illatszerművészetének eredményei, melyeket a természet és a föld ihletett…”

A már önállóan is alkotó művész egyik meghatározó kollekciója a BIOLAB, melyet a 60-as években a hippik által ünnepelt természet szeretete, a bolygó tisztelete, a kutatás, a keresés és a szenvedély inspirált.

Az Alyssa Ashley illatkompozíciókban leginkább a pézsma, a borostyán és a pacsuli jegyei dominálnak, a cég által kiadott sikeres kompozíciók száma napjainkra közel 40.

Ahogyan más Alyssa Ashley illatok jó részét, az Alyssa Ashley Oud Pour Elle borostyános illatot is Luca Maffei parfümőr álmodta meg az Alyssa Ashley illatszergyártó cég számára. A nőies, gazdag kompozíció 2012-ben jelent meg és talán az egyik legkiválóbb alkotása a parfümgyártó cégnek. Az illat nyitányában a szilva, a bergamott, a szicíliai citrom friss, aromás jegyei jönnek elő. A szívjegy izgalmas és lehengerlő a marokkói rózsa, a mirha, valamint a fekete tea éles akkordjaival. Az alapjegyek között felbukkan a különleges összetevő, az agarfa, az érzéki fekete pézsma, a szantálfa valamint az indonéz pacsuli levél is.

A fejlesztések nyomán az amerikai cég további kozmetikai termékekkel bővítette kínálatát mely között kiváló minőségű, az illatokhoz kapcsolódó testápolókat, tusfürdőket és bőrápoló készítményeket találunk.

 

loader
Facebook Instagram