Női Mont Blanc parfüm

Montblanc (sokszor a hajdani Mont Blanc márkával azonosítják) egy német Cég, ami az írószereiről és luxus termékeiről híres.
Mesterművel a világ csúcsára kerültek, magasabbra, mint a Mont Blanc

1908-ban alapította Claus-Johannes Voss, papír-írószer kereskedő Alfred Nehemias bankárral és August Eberstein mérnökkel. A Vállalkozást Simplo Filler Pen névre keresztelték és kezdték meg tevékenységüket. A felsőkategóriás tollakat Hamburgban kezdték el gyártani, 190ben, Montblanc néven. Később erre a névre módosították a vállalkozásuk nevét is. A Cég logója a ‘Fehér Csillag’ forma lett, amit a termékeiken is megjelenítenek 1913 óta. A Logót az Alpok legmagasabb pontja, a Mont Blanc ihlette. A Cég az első töltőtollát (amit le is védettek, mert Ők találták fel) Meisterstück néven dobták piacra 1924- ben és ezt a terméket azóta is gyártják és forgalmazzák. A Meisterstück (magyarul mestermű) tollal nemzetközi szinten is elismertté vált a Vállalkozás és elkezdtek ezáltal terjeszkedni és exportálni a termékeket.  A 4810- es modell (a Mont Banc hegy magasságával megegyezik) hegyére is rágravírozták a logót. 1934-ben változtatták meg a Cég nevét Montblanc Simplo GmbH-ra, az első megterveezettt és értékesített tolluk után.

1935-ben kibővítették szortimentjüket bőrből készült termékekkel, például tolltartókkal, jegyzettömb tartókkal és egyéb más íróeszközökkel, ami természetesen kapcsolódik az tollakhoz. A második világháborúban sajnos a gyárat lerombolták, majd szerencsésen újjá építették és folytatták tevékenységüket Dániában addig, amíg a helyreállítási munkák be nem fejeződtek.
A Meisterstück termék gyártását tovább folytatták, némi fejlesztésekkel tökéletesítették, ami az egyik alappillére maradt a Cégnek, attól függetlenül, hogy közben más modelleket is bemutattak. A töltőtollak irénti kereslet 1980-ban újraindult, amely lehetővé tette a Montblanc-nak, hogy Ázsiában terjeszkedjen tovább. 1990-től exkluízv üzleteket is nyitottak, ahol az antik darabokat is elkezdték árulni, a gyűjtők részére.

A Dunhill Cég 1970-ben többségi részesedést szerzett a Montblanc-ban, amit később a Richemont Csoport vásárolta meg, akik olyan egyéb luxuscikkekkel együtt értékesíti a Montblanc termékeket, mint a Cartier, vagy a Van Cleef & Arpels. A Richemont tulajdonosai engedélyezték a Montblanc-nak, hogy kiterjessze a bőrből készült termékkínálatot aktatáskákra, ékszerekre és órákra is. A parfümöket 2001-ben dobták előszőr piacra, elsőként egy női illattal, amit Presence névre kereszteltek.

A 2005-ös Starwalker illatot a Starwalker tollal és a megfelelő Timewalker férfi órakollekcióval együtt mutatták be.

A parfümöket az Inter Parfümmel együtt gyárják.
2020-ig tavaszáig 28 illatot mutattak be. Az elsőt 2001-ben. A Montblanc olyan híres parfümkészítőkkel gyártja az illatait, mint Guillaume Flavigny, Nathalie Gracia-Cetto, Michel Almairac, Sonia Constant, Jórdi Fernandez, Antoine Maisondieu, Olivier Pescheux, Pierre Bourdon, Bernard Ellena, Nathalie Feisthauer és Corinne Cachen.

 

 

 

loader
Facebook Instagram