Női Tiffany & Co. parfüm

TIFFANY & CO.
 

A világ minden táján ismert Tiffany & Co. amerikai ékszer- és ezüstáru cég alapítása 1837-hez, New York-hoz köthető. A két ambiciózus fiatal Charles Lewis Tiffany és Teddy Young kezdetben írószereket árusítottak. 1853-ban  Tiffany & Co.-ra változtatták a cég elnevezését és a fő irány az ékszerek tervezése és forgalmazása lett. A vállalkozás dinamikusan fejlődött és az ízig- vérig New York-i cég hamarosan a város egyik meghatározó és megkerülhetetlen jelképévé vált.

Kevesen tudják, de a világszerte ismert Yankees híres jelvénye, mely 1909 óta hivatalos, szintén a Tiffany & Co. alkotása. A nagyközönség számára talán a világ minden táján megtalálható üzletek közül az 1940 óta látogatható üzlet a Fifth Avenue és az 57th Street sarkán található Manhattan-i Tiffany kirakata a legismertebb. A számos filmnek helyszínt adó üzletből köszönnek vissza a Reggeli a Tiffanynál című film jelenetei Audrey Hepburn főszereplésével, valamint a Sweet Home Alabama képkockái is, amelyben Reese Witherspoon- t láthatta a nagyérdemű.

A magas minőség és a letisztult formavilág védjegynek számít, melynek fenntartását a világ legnevesebb képzőművészei segítik. Az alkotófolyamatok állandó résztvevője többek között Frank Gehry, Elsa Peretti valamint Paloma Picasso is.

Az 1987-ben a Tiffany & Co. új területet kívánt felfedezni és belépett a szépségiparba. Az első női illatkompozíció Francois Demachy parfümőr alkotása. A Tiffany névre elkeresztelt nőies, virágos kompozíció igen sikeresnek bizonyult és a következő évben elnyerte a nagy elismerést jelentő FiFi díjat.

A puha, púderes illat nyitányában a fekete ribizli és az olasz mandarin, míg a szívjegyben a virágos jegyek dominálnak. Az ibolyalevél, a gyöngyvirág, a narancsvirág, az írisz valamint a jázmin fuvallata a lezárásban a szantálfa, a borostyán és a vanília akkordjaival forr egybe. Az illat férfipárja a Tiffany for Men 1989-ben került a polcokra, az izgalmas, borostyános- fűszeres illat Jacques Polge parfümőr alkotása. A Tiffany cég nagy hangsúlyt fektet a csomagolásra is, a sikeres illatpár szép, esztétikus flakonjait Pierre Dinand álmodta meg.

Napjainkra a világhírű Tiffany cég közel húsz különböző illatot jegyez, melyeket a világ legnevesebb parfümőrei alkotnak meg az ikonikus vállalat számára.  A társadalmi szerepvállalásban és a fenntarthatóságban igen elkötelezett Tiffany cég 1992 óta kizárólag etikusan bányászott aranyat vásárol, illetve a cég a gyémántok beszerzésekor is betartja a Kimberley-tanúsítási eljárást.

 

loader
Facebook Instagram