Gianfranco Ferre

Gianfranco Ferré, a "Divat építésze"
 

Meghatározó név a divat és a szépségipar világában is a Ferré divatház, melynek alapítása olasz tervező Gianfranco Ferré nevéhez köthető.

A leginkább a letisztult, merev szerkezetű szabásvonalak, a réteges anyagok, fodrok és a ropogós fehér ingek tervezőjeként ismert designer Milánóban szerzett építészeti diplomát. Munkáit pontos arányok, strukturáltság és az a fajta precizitás jellemezte, mely miatt a szakmán belül a megtisztelő "Divat építésze" becenevet kapta.

Ferré 1974-ben alapította meg saját cégét Baila elnevezéssel, és a kezdetekben kiegészítőket, később esőkabátokat tervezett leginkább hölgyek számára. A termékpaletta az idők során komplett kollekciókkal bővült ki. Saját vállalkozása mellett, mely napjainkra a divat világának megkerülhetetlen szereplőjévé vált, egyéb feladatokat is ellátott. Egyike ezeknek a Christian Dior cég megtisztelő felkérése 1989-ben, amikor a Dior-ház stílusigazgatójává választotta a tehetséges tervezőt, ebben a felelősségteljes pozícióban 1997-ig tevékenykedett.

A cég első illata, a borostyán jegyekkel tűzdelt virágos kompozíció a Gianfranco Ferre for Women 1984-ben került az üzletek polcaira és a csodás, nőies illatot a világ akkori egyik leghíresebb szupermodellje, Linda Evangelista népszerűsítette.

A sikeres illatot az idők során számos, szépen megkomponált esszencia követte, melyek közül kitűnik a Gianfranco Ferre In The Mood For Love Pure elnevezésű virágos, gyümölcsös női kompozíció. A 2010-ben megjelenő illat az első szerelem megfoghatatlan érzését, a fiatal nő tiszta érzéseit rejti szépen megálmodott gömbölyded palackba. A tiszta szerelem esszenciájának aposztrofált illat nyitányában a zamatos barack és körte, valamint a friss alma jegyei, míg a szívjegyben a cseresznyevirág, a jázmin, a rózsa és a liliom bódító elegye tűnik fel. A lezárásban az érzéki pézsma, a hűs cédrus és egyéb megnyugtató, fás jegyek akkordjai csendülnek fel.

A Ferré divatház napjainkra több, mint 30 sikeres illatkompozíciót jegyez. Az elegáns és egyedi illatokat a világ leghíresebb parfümőrei alkották meg a neves olasz divatház részére.

 

 

loader
Facebook Instagram