Zippo

Zippo
 

Leginkább férfias kiegészítők gyártásával és forgalmazásával foglalkozik az Egyesült Államok egyik népszerű és igen nagy múltra visszanyúló vállalkozása a Zippo.

A cég története az 1930-as évek elején kezdődött a Pennsylvania állambeli Bradfordban, egy éjszakai Country Clubban. Mr. Blaisdell megunva saját és barátai küzdelmét a cigaretták meggyújtásával, kemény kialakítású, a szélben is jól működő szerkezetet alakított ki, mely funkcionalitásban a mai öngyújtók elődje lett. A zipzár szóból származtatta a „Zippo” elnevezést, melyet modernnek és könnyen megjegyezhetőnek gondolt. A második világháború idején katonák tömege használta az új találmányt, és ez óriási ismertséget szerzett a Zippo cégnek. A vállalat sikere azóta is töretlen, Mr. Blaisdell unokája a Zippo egyetlen tulajdonosaként virágzó vállalkozást irányít.

Az első illatkompozíció 2010-ben került az üzletek polcaira, a Zippo Original egy férfias, fás, aromás illat, mely igazán jó belépőnek bizonyult a szépségiparba. A nyitányban az alma, az ibolyalevél, a grapefruit és a bergamott friss jegyei a meghatározóak.  A szívjegyben a tonkabab, a zsálya, a levendula, a bors és a muskátli játéka dominál, míg az alapjegyek, az édes vanília, a pacsuli, a kasmírfa és a virginiai cédrus kellemes lezárást adnak az üde, játékos kompozíciónak. Az Original a többi Zippo illathoz hasonlóan, stílusos, szögletes öngyújtóformájú kiszerelésben került a polcokra.

Napjainkra a Zippo Fragrances által kiadott sokszínű, férfias és keresett illatok száma 20 felé közelít, melyek elkészítésében nagy szerepe volt a neves parfümőrnek, Maurizio Cerizza-nak.

loader
Facebook Instagram