Női Tiffany & Co. parfüm

Tiffany & Co. egy amerikai ékszerkészítő és ezüsttárgy készítő Cég, amit 1837-ben new Yorkban alapított Charles Lewis Tiffany és Teddy Young “Tiffany, Young és Ellis” néven. Kezdetben írószereket árultak. 1853-ban nevezték át a vállalkozást, akkor, amikor Charles Tiffany átvette a Cég vezetését és ékszerkészítéssel kezdett el foglalkozni, mint fő szakterület. 1845-ben kiadta első katalógusát a “Blue Book”-ot. Ezt a tevékenységet a mai napig folytatja a Cég. A Tiffany & Co. 1867-ben megnyerte az első szakmai díját Párizsban. 1877-ben a Cég bemutatta első híres logóját, ami ma a New York Yankees csapat logójaként ismert. A csapat 1909 óta tudja magáénak a logót. A vállalat 1885-ben megkapta a “Great Seal” kitűntetést, majd 1919-ben a Haditengerészet Érdemrendjének kitűzőjét is. “Tiffany Cross” verzió ritka, ilyet csak a harcban részt vevők kaptak. 1968-ban, Lady Bird Johnson az akkori First Lady megbízta a Tiffany-t, hogy tervezzen meg egy 90 virággal díszített készletet. Tiffany & Co. 2008-ban megállapodást kötött egy japán mobilkészülékeket gyártó céggel, hogy gyártsanak egy 10 darabból álló, limitált kiadású mobiltelefont, ami 400 gyémánttal van kirakva.
Számos híres és tapasztalt tervező készít kollekciókat a Tiffany számára: Frank Gehry, Elsa Peretti, Paloma Picasso, Jean Schlumberger, Richard Lambertson és John Truex.

A híres ötödik sugárút

Tiffany-ék legismertebb üzlete 1940 óta működik az 5. Sugárút és az 57. Utca sarkán Manhattan-ben, New York City-ben. Az üzlet rengeteg film helyszínéül szolgál, mint a “Breakfast at Tiffany”, Audrey Hepburn főszereplésével, vagy a “Sweet Home Alabama” Reese Witherspoon-nal.
A társaság gyártóüzemei a Tiffany áruk körülbelül 60% -át termelik. A Tiffany ékszereket és ezüstárukat gyárt New York-i Mount Vernon-ban, Cumberland-ban, Rhode Island-ben és Lexingtonban, Kentucky-ban. A Társaság más leányvállalatai gyémántokat vágnak és csiszolnak az Egyesült Államokon kívüli telephelyeken.  Számos Tiffany rajongó világszerte híres amerikai családok, sportolók, hollywoodi csillagok és az európai hírességek körében élvezik rajongóikat.
Az 1980-as évek végén a Tiffany & Co belépett a parfümpiacra uis. Az első illatot 1987- ben mutatták be. A hölgyek részére készült virágillatot Francois Demachy parfümkészítő tervezte. Két évvel később a Tiffany for Men-t dobták piacra, illatát Jacques Polge, az üveget Pierre Dinand tervezte. Ezeket számos férfi és női illatok követték. Tiffany 14 parfümöt dobott eddig piacra. A legelsőt 1987-ben mutatták be. Tiffany illatokat olyan parfümkészítőkkel gyártják, mint  Francois Demachy, Daniela (Roche) Andrier, Jacques Polge, Honorine Blanc, Marie Salamagne, Sophie Labbe és Nicolas Beaulieuu.

 

loader
Facebook Instagram