Viktor & Rolf

Különleges helyet foglal el a divatszakmán belül a Viktor & Rolf, mely egy amszterdami székhelyű divatház. A két alapító tag, Viktor Horsting és Rolf Snoeren barátsága és művészeti együttműködése 1969-ben indult az Arnhem-i Művészeti Akadémián, ahol a tehetséges fiatalok a divattervezés rejtelmeit sajátították el.

Egy adott kollekcióban az alkotópár nem csupán az esztétikus ruhadarabot látja, Viktor és Rolf minden kreációját művészeti kifejező eszközként kezeli. Az önkifejezés határait a végsőkig feszegetve, egymást inspirálva formabontó alkotásaik rendre csodálattal teli meghökkenést váltanak ki közönségükből.

Emlékezetes divattörténeti pillanat volt, amikor első férfi kollekciójuk, a „Monsieur” bemutatásakor Viktor és Rolf saját maguk mutatták be a kollekciójukat, öltözékeiket a színpadon a sajtó és a vendégek előtt cserélték át. Tehetségükre a színház és filmszakma is felfigyelt, művészi alkotásaik, jelmezeik számtalan produkciót segítettek sikerre vinni.

2004-ben elkészült első illatkreációjuk, a Flowerbomb, a kézigránátot formáló palackba rejtett női illatot ajándéktasakban kínálták az alkotók. A robbanékony elixír Olivier Polge, Carlos Benaim, Domitille Michalon Bertier és Dominique Ropion parfümőrök alkotása. A borostyán jegyekkel fűszerezett, virágos illatbomba zajos sikert hozott az alkotók számára.

Napjainkra közel száz illatkreációt jegyez a Viktor & Rolf divatcég, melyek kivétel nélkül hordozzák magukban a művészi önkifejező erőt és a harmóniát.

loader
Facebook Instagram