Férfi Serge Lutens parfüm

Igazi sikernek könyvelhető el, a tehetséges, francia művész Serge Lutens karriertörténete. A nevével fémjelzett illatkompozíciókat szakmai berkekben a legeredetibb, legizgalmasabb alkotások között tartják számon.

A sokoldalú művész karrierje kezdetén fodrászként dolgozott, de a nyitott, remek stílusérzékkel megáldott fiatalember a smink készítés és a divatfotózás felé is érdeklődést mutatott.  A szakmai sikerek nem maradtak el. Az 1960-as években a Vogue magazin sminkesként alkalmazta és később, mint divatfotós is letehette szakmai névjegyét a neves magazin égisze alatt.

Serge Lutens szakmai nyitottságát jól mutatja, hogy az 1970-es években már fotósként jelentős sikereket maga mögött tudó művész, két rövidfilm rendezését is elvállalta, melyeket később a Cannes-i Filmfesztiválon mutattak be.

Karrierjének másik nagy szakmai fordulópontja 1980-ban jött el, amikor a japán Shiseido cég imázsának fejlesztésére kérte fel a tehetséges művészt. A közös munka, a márkaépítés gyümölcsözőnek bizonyult. 1992-ben született meg a kultikusnak számító Nombre Noir illat, majd később elkészült a szintén nagyon sikeres Feminite du Bois is.

A többek között Pablo Picasso, Claude Monet által inspirált Lutens később alapított egy parfümházat is (Les Salons du Palais Royal), mely kizárólag a Lutens és a Shiseido parfümökre, azok marketingjére fókuszál.

2000-ben a művész saját vállalkozást indított, a Parfums-Beaute Serge Luten-t. Egyedi kompozíciói megalkotásában rendszerint Christopher Sheldrake parfümőr van segítségére.

loader
Facebook Instagram