Női Creed parfüm

Több szempontból is egyedülálló a világon, a nagy múltra visszatekintő, patináns illatszergyártó cég a Creed. Az 1760-ban alapított, párizsi székhelyű vállalat a világ egyedüli, magántulajdonban lévő illatszergyártó cége, ahol a mesterség savát –borsát, az illatok készítésének tudományát generációról-generációra adták át a családtagok egymásnak.

1885 meghatározó év volt a Creed életében. Viktória királynő megbízta a céget, hogy készítsen számára egy hozzá illó, királynői illatot. Ekkor készült el a legendás Fleurs de Bulgarie, a virágos- rózsás elixír, mely a király ház megtisztelő beszállítói megbízását hozta magával.

Az Olivier Creed által irányított cég az idők során a felső tízezer képviselői mellett több királyi családot, hercegeket, hercegnőket szolgált ki. Az elégedett megbízók között olyan impozáns neveket találunk, mint az angol királyi ház, a kiváló stílusérzékéről is ismert Erzsébet (Sisi) császárné, illetve II. Miklós orosz cár.

A XX. század is bőven szolgált megtisztelő megbízásokkal. Az igen népszerű, egykori amerikai elnök John F. Kennedy is szívesen viselte a Creed's Vetiver illatát, míg az ünnepelt monacói hercegnő, Grace Kelly választása a legendás Fleurissimo-ra esett.

Az évek során megszámlálhatatlan szebbnél-szebb illatkompozíció látott napvilágot. A patináns Creed vállalat 2010-ben ünnepelte fennállásának 250. évfordulóját, és a múlt eredményei elött tisztelegve kiadta az elragadó illatú Aventus –t és megnyitotta az első amerikai üzletét Manhattanben.

loader
Facebook Instagram