Női Elizabeth Arden parfüm

A neves Elizabeth Arden márkanév több, mint 100 éves múlttal rendelkezik és napjainkig az egyik legsikeresebben működő kozmetikai cég. A hölgy, aki megreformálta a kozmetikai ipart, Florence Nightingale Graham néven látott napvilágot 1884-ben, az amerikai Ontário államban. A skót gyökerekkel bíró, szegény családból származó, de ambiciózus leány számos területen kipróbálta magát. Fiatal éveiben volt titkárnő, könyvelő és gyógyszeripari laboráns is.
New York-ba költözését követően 1910-ben egy szerencsés találkozás nyomán, a vegyészet felé szintén nyitott Elizabeth Hubbard-al közös vállalkozást indított. A két hölgy ekkor nyitotta meg a legendás Red Door Spa nevet viselő szalont az impozáns Ötödik sugárúton. Florence ebben az időben változtatott nevet és a továbbiakban, már szétválva korábbi társától Elizabeth Arden néven vált ismerté. Termékei fejlesztéséhez vegyészeket alkalmazott és saját magát is folyamatosan képezte. Sorra nyíltak a szépségszalonok Amerikában, majd később Európában is.

Az első Arden illat 1936-ban került piacra Blue Grass néven. Minden egyes később megjelenő Elizabeth Arden kompozíció a nőiességet, a csillogást és a luxust szimbolizálja. Közülük talán a legnépszerűbb az 1996-ban, az Ann Gottlieb parfümőr által alkotott 5th Avenue Eau de Toilette.  A vibráló kompozíció igazi klasszikus, a magabiztos és elegáns nők ragyogó illata. Napjaink ünnepelt színésznője, a gyönyörű Catherine-Zeta Jones képviselte évekig, a máig közkedvelt, állócsillagként ragyogó márkát.

loader
Facebook Instagram