Jo Malone parfümök

Jo Malone parfüm

Jo Malone, avagy egy ugrással a virágüzletből a szépségiparba
 

Különleges módon vált a Jo Melone és az általa alapított Jo Malone London brit multinacionális kozmetikai cég a szépségipar megkerülhetetlen szereplőjévé.

Jo Malone virágkötőként dolgozott és ebben a minőségében elsőkézből tapasztalhatta meg a virágok és más növények illatának sajátosságait, kombinációjuk harmóniáit. Rajongása az illatok felé már gyermekkorában elkezdődött, saját illatokat készített a kerti virágokból és különböző reszelt szappanokból. Később kozmetikusnak tanult és a virágkötészettel együtt ezen a vonalon is tevékenykedett.  

1994-ben Jo Malone megnyitotta első butikját Londonban, ahol már illatkompozíciókat és különböző bőrápolókat értékesített. Az általa kreált illatok között nagy számban találunk unisex illatokat, melyek jellemzően egy illatjegyre épülnek, esetleg két vagy három összetevő egyszerű kombinációjával válnak teljessé. Az egyedi, finom, letisztult és méltóságteljes illatok jól eltalált, elegáns krémszínű és fekete színkombinációval ellátott csomagolást kaptak.

2014-ig jellemzően Christine Nagel parfümőr készítette a Jo Melone illatkompozícióit, melyek közül talán a legnépszerűbb és legsikeresebb illat a Wood Sage & Sea Salt. A szabadság, a boldogság, a nyár és a tenger sós illata a bőrön ihlette a számtalan szakmai díjat bezsebelő esszenciát.

Jo Malone letisztult illatkompozíciót előszeretettel választják hírességek és világsztárok is. A márka népszerűsítésében nagy részt vállalt Karen Elson, a népszerű angol szupermodell és zenész, valamint Poppy Delevingne modell is. Később egy ideig John Boyega színész is csatlakozott a neves kozmetikai cég kampányaihoz, de az aktivistaként is elismert Adwoa Aboah brit divatmodell és színésznő is markánsan elkötelezett a kozmetikai cég mellett.

Napjainkra a Jo Malone gondozásában közel 200 sikeres illatkompozíció látott napvilágot, melyek kidolgozásában a világ legnevesebb parfümőrei vettek részt. A neves angol kozmetikai márka 1999 óta az Estée Lauder tulajdona.

 

loader
Facebook Instagram