Maison Francis Kurkdjian

Francis Kurkdjian napjaink legizgalmasabb, a szakmán belül is a legnagyobb köztiszteletnek örvendő parfümőre. Egyedi látásmódja, kiváló ízlése és szakmai bátorsága emelte naggyá a szabadgondolkodású művészt, akinek nevéhez napjainkra több, mint 40 sikeres illat kapcsolódik.

Az örmény szülők gyermekeként 1969-ben Párizsban született fiatalember gyermekkorától komoly szinten tanult zenét és táncot. A művészetek más ágazatai felé is nyitott fiatalember még alig volt 13 esztendős, amikor az illatkészítés mestersége magával ragadta. Miután diplomát szerzett az ISIPCA-n, a világ legrangosabb parfüm akadémiáján, mesterfokozatot szerzett a párizsi Luxusmarketing Intézetben.

A jelenleg, a Dior cég kreatív igazgatójaként is munkálkodó fiatalember mindössze 25 éves volt, amikor megalkotta napjaink kultikus, kortárs férfi illatát, a Jean Paul Gaultier Le Male-t. A szakma elismerését mutatja, hogy 32 esztendősen megkapta az igen rangos Coty-életműdíjat, 2008-ban pedig a Francia Kulturális Minisztérium lovaggá ütötte.

Két fantasztikus egyéniség találkozásából 2009-ben létrejött Maison Francis Kurkdjian luxus divatház. Az üzlettárs a sikeres üzletember Marc Chaya lett, aki megkérdőjelezhetetlen precizitásával és gazdasági tudásával segíti a szárnyaló művészt. Az illatiparban jelentős szerepet betöltő cég napjainkra egyfajta szellemi illatközponttá vált. Az alkotók munkája nyomán a Maison-t varázslatos, de pontos kódok vezérlik: tisztaság, kifinomultság, időtlenség és az újra feltalált klasszicizmus merészsége.

loader
Facebook Instagram