Női Oscar De La Renta parfüm

Oscar de la Renta, virtuózitás a legmagasabb szinten

 

A dominikai születésű designer Oscar de la Renta neve összekapcsolódik a virtuózitással és a minőséggel. A világhírű tervező az évtizedek során női ruházati és illatkreációk sokaságával kápráztatta el a világot.

Korán Spanyolország lett az otthona a művészetek felé nyitott, tehetséges és feltörekvő fiatal művésznek, aki először festészetet, tanult a neves madridi San Fernando Akadémián. A divatvilág is mágnesként vonzotta a tehetséges fiút, aki divatvázlatok rajzolásával bontakoztatta ki fantáziáját, melynek nyomán hamarosan a neves divattervező Cristobal Balenciaga szárnyai alá került.

Az 1960-as évek nagy változást hoztak a szakmájában egyre népszerűbb tervezőnek, Párizsba költözött és asszisztensként helyezkedett el a Lanvin cégnél. Üzleti szempontok alapján döntött, amikor az igényes konfekció irányába mozdult el szakmai érdeklődése és 1963-ban az Egyesült Államokba költözött, ahol Elizabeth Arden lett az új munkaadója.

1965-ben megalapította saját divatházát, melynek alapja a korábbi meghatározó szakmai tapasztalatokon túl a részletekre való odafigyelés, a színes és virtuóz szín és formavilág, valamint a csodálatos anyaghasználat. Kollekciója hamarosan illatkompozíciókkal is gazdagodott, később pedig kiegészítők széles skálájával bővült.

Első illata 1977-ben került piacra, az Oscar nevet viselő fűszeres, virágos női kompozíciót a vörös szőnyeg mágneses vonzása, a siker és a csillogás ihlette. Az időtálló Oscar kifinomultságával azonnali és tartós sikert aratott.  Az őszibarack, a gardénia, a rózsa, a méz, a cédrus, a szantál és a moha jegyeivel játszó alkotás tarolt szakmai körökben és a vásárlók között is.

A későbbiekben is számos sikeres illatkompozícióval gazdagodott a több First Lady-t öltöztető divatcég kínálata. Az elérhető illatok száma 70 felett jár melyek elkészítésében a legsikeresebb parfümőrök működtek közre. Ahogy a többi Oscar de la Renta alkotás, úgy többek között a gyümölcsös-virágos Alibi, vagy a csodás virágoskertet megjelenítő Bella Ressence is magában hordozza az életszeretetet, az izgalmas kontrasztokat és a kivételes stílusérzéket.

A virtuóz, leginkább orientális és virágos kompozíciók napjainkig igen keresettek a vásárlók körében. A divatcég által kínált stílusos csomagolásban piacra kerülő illatok változatosak, ízlésesek és magukban hordozzák a divatházra jellemző egzotikus elemeket.

loader
Facebook Instagram