Női Revlon parfüm

A Revlon diadalútja, mely egy körömlakkal kezdődött…

Kevesen tudják, hogy az 1932-ben New York-ban, a gazdasági világválság idején alapított és a napjainkra közel 6000 főt alkalmazó amerikai, multinacionális cég a Revlon kezdetekben egyetlen termékkel vált ismerté, ez hozott ismertséget számára.

Charles és Joseph Revson, valamint Charles Lachman vegyész együtt fejlesztettek ki és alkottak meg egy olyan körömlakkot, mely a korábbinál nagyobb fedést adott a körmöknek. A gyártási eljárás során a festékek helyett pigmenteket használtak. A fiatalemberek a terméket gyógyszertárakban és drogériákban kezdték értékesíteni és látva a manikűrvonal sikerét a termékpalettában egy új rúzskollekció is helyet kapott. A siker gyorsan érkezett és második világháború végére a Revlon a második számú kozmetikai gyártó céggé vált az Egyesült Államokban.

1968-ban a Revlon bemutatta az első amerikai dizájner illatot, a Norell-t, mely egy közös munka volt a Norman Norellel, de az igazi áttörést a mai napig népszerű kultikus illat a Charlie jelentette.1973-at írtak ekkor és az akkoriban egyre nagyobb teret nyerő független nőideál képe összecsengett a Revlon által kívánt üzenettel. Az akkoriban népszerű modell és színésznő Shelly Hack szereplése adott arcot az illatnak. A Charlie angyalaiból ismert szőkeség nadrágkosztümben, könnyedén, magabiztosan és vidáman sétál a képeken. Az önállóan is sikeres, magabiztos nő képével sok nő azonosult, az illat azonnal sikeressé vált és folyamatosan döntögette az eladási rekordokat. Az indításban a citrusolajok, a zamatos őszibarack, a jácint és a tárkony köszönnek be. A szívjegyben a virágos jegyek dominálnak, a jázmin, a rózsa, a gyöngyvirág, a ciklámen valamint a szegfű vannak jelen.  A lezárásban a fás jegyek mellett az érzéki pézsma és az édes vanília akkordjai csendülnek fel.

A Revlon cég a későbbiekben is jól választott modelleket termékei népszerűsítéséhez, Iman, Claudia Schiffer, Cindy Crawford és Christy Turlington szupermodellek büszkén képviselték a napjainkra komplett kozmetikai és dekorkozmetikai termékpalettával bíró márkát.

Napjainkra a Revlon kozmetikai cég által kiadott illatok száma közel 80. A cég új arca Madelyn Cline amerikai színésznő, aki büszkén vállalta a felkérést és küldetésének érzi, hogy a fiatal korosztályhoz is közel hozza a világhírű márkát.

loader
Facebook Instagram