Női James Bond parfüm

Eon Productions, avagy James Bond illatok, nem csupán őfelsége szolgálatában
 

A világ minden táján ismert és nagy rajongással övezett James Bond egy kitalált karakter, mely Ian Fleming brit regényíró fantáziája által kelt életre 1953-ban. A sikeres történetben James Bond a brit titkosügynök a királynő szolgálatában 007-es kódnéven tevékenykedik és emberpróbáló megbízatásai során könnyed eleganciájával és egyedülálló sármjával menti meg a világot. James Bond kalandos küldetései során rendre az ujja köré csavarja a környezetét, főként a gyönyörű hölgyeket.

A népszerű karaktert az évtizedek során többek között olyan kitűnő színészek keltették életre, mint Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig. Az új epizódokban a filmes pletykák szerint a jóképű színész Aaron Taylor-Johnson lesz látható James Bond szerepében, de a friss Oscar- díjas Cillian Murphy, valamint Idris Elba neve is felmerült a jelöltek között.

Az Eon Productions egyik legismertebb kompozíciója a 2013-ban piacra kerülő James Bond Ocean Royale férfiillat, mely az oly sokakat megihlető Karib-tenger napsütötte tengeri környezetéből és a jóképű ügynök James Bond olykor vakmerő természetéből merít ihletet. Az illat nyitányában a tengeri jegyek, a friss lime és a domináns ánizs jegyei tűnnek fel. A szívjegy az írisz, a teakfa és a cédrus lágy, mégis férfias fúzióját hozza. A lezárásban a tonkabab, a melegséget adó szantálfa, valamint a kávé akkordjai csendülnek fel.

Ahogyan a film, úgy a James Bond világa által inspirált illatok is nagy sikert arattak, az Eon Productions által kiadott kompozíciók száma napjainkra 10 felett jár, melyek nagy részét Sonia Constant parfümőr alkotta meg.

 

loader
Facebook Instagram