Férfi Jean Patou parfüm

Jean Patou, a parfümkészítés hedonista mestere
 

Jean Patou, a parfümkészítés művészetének megkerülhetetlen nagymestere 1887-ben látta meg a napvilágot Franciaországban. A hedonista életmódjáról ismert alkotó mozgalmas és tevékeny életutat tudhatott magáénak.

A népszerű JOY illat megalkotója nem csupán a szépségiparban tevékenykedett, volt eladó nagybátyja prémes üzletében, de 1915-ben a katonaságnál kapitányként is szolgált. A korábban eladásra került, legendás üzletét a Maison Parry-t a háború után újra megnyitja, mely immáron már a saját nevét viseli. A párizsi székhelyű, Rue Saint-Florentin üzlete vonzotta a korabeli elitet és a hírességeket. Louise Brooks, Josephine Baker és számos, akkoriban nagyon népszerű híresség viselte büszkén a kreációit.

A kubista irányzat jellegzetességeit munkáiban is szívesen alkalmazó, életigenlő művész utazásai során is rengeteg impulzust szerzett, életigenlése legendás volt.  Jean Patou hölgyek iránti rajongásáról is számtalan legenda kering, melyet alátámaszt az a tény, hogy egy komplett sorozatot készített el a gyengébbik nem számára. Saját illatot kaptak a barna hölgyek, ez volt az „Amour Amour”. A szőke hölgyek számára a „Que Sais-Je?” kompozíció készült, míg az Adieu Sagesse –el a vöröshajúaknak kedveskedett.

Érdekesség, hogy a korábban említett JOY, mely 1930-ban került kiadásra, akkoriban a világ legdrágább parfümjének számított. A csodás összetételen túl ez a tény is igen népszerűvé tette a csodás elixírt.

A divatház, mely már Patou néven ismert, napjainkra közel 60 izgalmas és egyedi illatot alkotott meg. Guillaume Henry, a Patou művészeti igazgatója egy új, modern szemléletű fejezetet nyitott a Jean Patou által alapított ház történetében.

 

 

 

 

 

 

loader
Facebook Instagram