Parfums de Marly Oriana eau de parfum - hölgyeknek Újdonság Niche

(5 értékelés)

Kedvencek közé

Parfums de Marly Oriana

eau de parfum hölgyeknek

Az EDP (Eau de parfum), a PARFUM-höz képest ugyan kevesebb, de még mindig viszonylag magas 8-15%-os illatanyag tartalmával. Különösen estére, alkalmakra ajánlható. Tartóssága 10-12 óra.

Újdonság Niche

Kedvencek közé


(5 értékelés)

75 ml
eau de parfum
82 870 Ft 1104 Ft / ml

A csomagot előreláthatólag megkapja Szállítási határidő1 - 3 munkanap

Büszkék vagyunk rá, hogy csomagjaink 95%-a esetén be tudjuk tartani az ígért szállítási határidőt!
További részleteket a visszaigazoló levelünkben talál!
A kiszállítás ideje függ a mindekori árubeszerzéstől.
Érdeklődjön telefonon!


Parfüm jellemzői - Parfums de Marly - Oriana

Megjelenés éve: 2021 Típus: eau de parfum
Illatcsalád: virágos-gyümölcsös-gourmand Összetétel: mandarin, bergamott, grapefruit, narancsvirág, málna, feketeribizli, tejszínhab, pillecukor, mósusz, ambrette
Megjelenés éve: 2021
Típus: eau de parfum
Illatcsalád: virágos-gyümölcsös-gourmand
Összetétel: mandarin, bergamott, grapefruit, narancsvirág, málna, feketeribizli, tejszínhab, pillecukor, mósusz, ambrette

Parfums de Marly márkáról

2009-ben alapította Julien Sprecher, akinek parfümszeretetét apjától örökölte, aki a csúcskategóriás Parfums de Marly parfümmárkát adott át egy, álomszerű állapotot idéz elő jellegzetes illataival, erős pozíciójával és egyszerű, feltűnő, közvetlen koncepció. Egyértelműen befolyásolta a Versailles-i palota és kertjeinek története is, ahol született és felnőtt.

A kreatív Parfums De Marly kifinomult és kortárs életmódot fejez ki, de összhangban áll a 18. századi francia királyi udvar kódexeivel és örökségével is. Mindegyik esszenciának megvan a saját személyes szaglási tapasztalata, amely nyomot hagy a francia eleganciáról.


A kifinomult parfümkészítés művészete
A rózsák, a virágok, a gyümölcsök és az egzotikus esszenciák mindenütt jelen voltak XV. Lajos idején. A Marly-kastély belsőépítészetében, ahol a király a nyugdíjas éveit szerette volna eltölteni, volutákból és pasztell színű, tengeri zöld és halvány rózsaszínű virágmintákból készült dekorációkat használtak. A királyi udvar hölgyei kedvelték fa illatú termékeket, amelyek gyémánt ékszerek hasonmásokkal borítottak, ezeket nemrégiben találta ki Georg Frederich Strass, 1738-ban. Ruháik szövete a természet összes színének és az összes parfüm illatának rendkívül kifinomult keveréke volt, a nagyszerű vizuális hatást keltett. Précieus néven ismert hölgyek tollakból, gyümölcsökből, virágokból és festett kis madarakból készített miniatűr „jeleneteket” viseltek a hajukban.

 

A parfümkészítés csúcsa
XV. Lajos uralkodása idején, minden illatnál a tökéletességre törekedtek. A király Versailles-i palotájának titkos lakrészében új illatokat fejlesztettek: virág, pot-pourri vagy gyümölcs esszenciákból. A parfümkészítésnek nem volt határa az udvarlóknak még saját „parfümpincéjük” is volt otthonaikban, amelyek lehetővé tették számukra nagyon bonyolult keverékek készítését

 

A modern parfümgyártás alapjai
XV. Lajos illatosított udvarának szigorú jellege „szaglás forradalmat” jelentett: a divat a kifinomult összeállításokat jelentette. A fő parfümériák, Fargeon és még az előtti Dejean, úgy nevetett állíti parfümök, amik 2-3 összetevőből áll, ami az alapokat jelentett, lendülete telis tele volt drága és összetett virág illatokkal, mint a „mille fleurs”, vagy a „heart notes”, ami többezer virágot idéz. „Top notes2 már XV. Lajos idején diavtos ilaltnak számított, köszönhetően Trémoille of Nerola Hercegnőjének, aki a nevve után a Neroli nevet adta az illatnak. A gyümölcsös illatok, mnt a narancsvirág víz, XV. Lajos és Pompadur márki kedvencei lettek.

 

1743, a ló, a nemesség szimbóluma
Marly kastélyában a lovas szobrok nagy népszerűségre tettek szert. Godolphin Arabian, az arab telivérek közül a legtisztább ménesből származik, aki XV. Lajosnak ajándékozta Tunézia Hercege. Azt állítják, hogy a királyt ez a ló ihlette meg, amikor 1743-ban megbízta a Chevaux de Marly-t a Guillaume Coustou-tól. A kezdetektől a francia szobrászművészet remekműveinek tekintették a Marly Lovakat. Ahhoz, hogy elkerüljék a pusztítást a Marly birtokon a francia forradalom alatt, Párizsba szállították a Place de la Concorde-ba. 1984-ben a Louvre-ban állították ki Cour Marly néven.

Ajándék illatminta

Ajándék illatminta, minden rendelés mellé! 
(válasszon a következő oldalon)
 

loader
Facebook Instagram