Diptyque parfüm

Diptyque

2005 óta a Manzanita Capital, a londoni székhelyű magántőke-alap tulajdonában lévő francia Diptyque parfümház létrejötte három elhívatott, az utazásokat szenvedélyként megélő művész nevéhez fűződik.

A három fiatalhoz a Diptyque megalapítása elött is közel állt a képzőművészet, az alkotás szenvedélye, Yves Coueslant díszlettervezőként, Desmond Knox-Leet festőművészként, Christiane Gautrot pedig textiltervezőként tevékenykedett.
A Diptyque szalon, immár a három művész társulásával 1961-ben a párizsi Boulevard St. Germain-en nyílt meg. 

A csinos üzlet termékkínálatban elsősorban esztétikus lakberendezési tárgyak szerepeltek, de megrendelésre nyomdai anyagokat is kínáltak a vásárlóknak. A későbbiekben illatos gyertyák gazdagították a kínálatot, amelyek széles választékban jelenleg is megtalálhatóak a cég repertoárjában.

Az első Diptyque illat 1968-ban került az üzletekbe,  Diptyque L'Eau Eau de Toilette egy fűszeres,  borostyán jegyekkel tűzdelt illat, mely nőknek és férfiaknak is kiváló választást jelent. A sikeres illatban a muskátli és a rózsa, a fahéj és a szegfűszeg fűszeres elegye kiegészülve a szantálfa lágyságával, szép kompozícióban bontakozik ki.

Napjainkra neves parfümőrök közreműködésével a Diptyque cég 80 különböző izgalmas és keresett illatot jegyez, melyeket egytől egyig esztétikus, letisztult csomagolás rejt.

 

loader
Facebook Instagram