Salvador Dali parfümök

Salvador Dali

Salvador Domènec Felip Jacint Dalí i Domènech, Marquis de Púbol (1904. május 11. - 1989. január 23.), közismert nevén Salvador Dalí, a XX. Század kiemelkedő spanyol katalán szürrealista művésze volt.
Ez a tehetséges és ötletes ember a legismertebb festményeivel, filmjeivel, a szobraival és fotóival és a művészekkel együttműködve különféle médiumokon keresztül vált híressé. Dalí a San Fernando Képzőművészeti Akadémián tanult, ahol excentrikus személyes stílusát képviselte. A korai realisztikus festmények, mint például a Basket of Bread, helyet adtak a kubizmus kísérleteinek és végül a szürrealisztikus stílus kialakulásához vezettek, amelyről ismertté vált.

Dalí “olvadó órája”
Dalí egyszemélyes kiállítást tartott Párizsban 1929-ben, ahol találkozott múzsájával és leendõ feleségével, a Gala Eluard-tal. Dalí leghíresebb képe, The Persistence of Memory ‘olvadó órájával’, 1931-ben festette meg és jelentős hírnevet hozott az Egyesült Államokban lévő Dalí számára. A pár a második világháború megjelenésével New Yorkba költözött és 1940 és 1948 között ott lakott.

Dalí kilépett a szürrealizmusból a "klasszikus" korszakába, 19 nagy vászonból álló sorozatot hozva létre, amely a vallásos, történelmi és tudományos témákat vizsgálta. 1949-ben visszatért Katalóniába és ott töltötte hátralevő éveit, kritikával szembesülve azzal, hogy a francia uralom alatt álló Spanyolországban él. Ez idő alatt televíziós reklámot filmezett, logót készített egy cukorka márka és az Eurovíziós dalverseny számára, és új művészeti médiumokat fedezett fel. Felesége, Gala, 1982-ben elhunyt, ezt követően Dalí egészsége jelentősen megromlott. Dalí 1989-ben elhunyt.
Egy híres Dalí-idézet jellemzi a parfümcsaládot: "Az öt érzék közül a szaglás vitathatatlanul az, amely a halhatatlanság érzetét közvetíti a legjobban." A Cofinluxe-szel már kialakult a partnerség, és az első illatot, az 1983-as Salvador Dalí, Dali és Gala választotta halála előtt készült el. A Gála állítólag intenzív parfüm volt, nagy szeretettel a rózsa iránt, amelyek az illatban meghatározó szerepet játszanak. Az üveg kialakítását Dalí festménye ihlette, a Knidosi Aphrodité arcának megjelenítése, jól kialakított ajkaival és orrával. Limitált mennyiségben piacra dobot parfüm sikeres volt és 1985-ben a nemzetközi piacon is bemutatták. A férfi illatot 1987-ben gyártották, és a mai napig több, mint 25 parfümöt vezettek be. A Salvador Dalí címke és csomagolás érdekes, mindet Dalí alkotásai ihlették.

2020 tavaszáig Salvador Dali 73 parfümöt mutatott be 2020 tavaszáig. A legelső kiadást 1983-ban mutatták be. Karoline Vieth, Mark Buxton, Sidonie Lancesseur, Philippe Collet, Fabrice Pellegrin, Alexandra Carlin, Veronique Nyberg, Amelie Bourgeois, Mathilde Bijaoui, Cecile Zarokian, Guillaume Flavigny, Emilie Bouge, Celine Ellena, Delphine Lesseau, Martin Glicerie, Martin , Antoine Lie, Philippe Romano, Dominique Ropion, Francis Kurkdjian és Daphne Bugey parfümkészítők munkálkodnak az illatokon.

loader
Facebook Instagram