Clinique női parfümök

Női Clinique parfüm

Clinique Parfüm

A Clinique termékek és márka története azzal kezdődik, hogy 1968-ban megjelenik egy cikk az amerikai Vogue magazinban, amely a bőrápolás fontosságára hívja fel a figyelmet. Ezt a cikket látja meg a Lauder családban Evelyn Lauder, aki rögtön meg is mutatja mindezt anyósának Estee-nek és miután sikerül rátalálniuk a cikkhez közreműködő újságíróra és bőrgyógyászra, az Estee Lauder név alatt megszületik a Clinique márka, amely mára a világon egyik legtöbbet eladott prestige márkává nőtte ki magát.

A márka védjegye mindmáig a 100% illatmentes és antiallergén kozmetikumok. Van azonban a Clinique márkának egy szegmense, ahol épp az illatokon van a hangsúly: a Clinique parfümök. Az első illat már a márka 1968-as Saks Fith Avenue-beli debütálását követően mindössze 3 évvel megjelent, és nem más volt, mint az Aromatics Elixir. A parfüm különlegessége abban rejlik, hogy a pazar és rendkívül tartós illaton túl a parfüm elkészítéséhez olyan összetevőket használtak föl, amelyek aromaterápiás hatásuk miatt nem csak egy érzéki illattal ajándékozzák meg a viselőjét, hanem az aromáknak köszönhetően egy kellemesebb közérzetet is nyújtanak. Élvezd az illatot és érezd jól magad!

Ez az üzenet napjainkig kíséri a Clinique parfümöket. A Clinique több mint harminc illatot jelentetett meg 1971 és 2017 között. Az Aromatics család az illóanyagok miatt egy testesebb, komplexebb vonalat képvisel. Noha az Aromatics Elixir mindmáig a Clinique egyik emblematikus illata, azonban ha a népszerűséget nézzük, akkor egy másik Clinique illat jár előbb: az 1997-ben piacra kerülő Clinique Happy. A Happy citrusos-virágos illatával a felszabadultságot, könnyedséget testesíti meg. A Clinique Happy népszerűségét az is jelentősen befolyásolta hogy visszafogott stílusával a mindennapok munkahelyi outfit-jének tökéletes kiegészítője lett. A Happy népszerűsége az azóta kiadott több mint húsz flanker-ben is megmutatkozik. A Happy flanker-ek sokszor "Bloom" vagy "Summer" néven jelennek meg, hiszen ezek az illatok nagyon jól hordhatók a meleg, nyári napokon is. A Happy a női illat mellet férfi változattal is képviselteti magát, a férfiaknak készült változat ugyanúgy egy könnyed, tiszta, napközben is jól viselhető illatot képvisel. Érdekes a története a mára már Clinique parfümként megjelenő Calyx illatnak. A parfüm – amelynek a neve kelyhet jelent – virágos-vizes illatával eredetileg a Prescriptives (szintén Este Lauder márka) illata volt. Az Estee a Clinique márka alatt újragondolta és megtervezte az új Calyx-et, amely némileg különbözik az eredeti illattól, de mindenképpen megőrizte annak fő jegyeit.

Ha tömören kellene a Clinique filozófiáját megfogalmazni, akkor azt talán így lehetne leírni: ha egy határozottabb, testesebb illat a cél, akkor az Aromatics a tökéletes választás, ha viszont egy stílusos, könnyed, tiszta és különleges illat, amely a hétköznapokon is szuperül felteszi az outfitünkre a koronát, akkor a választás a Clinique Happy.

loader
Facebook Instagram