Naomi Campbell

Naomi Campbell a világ egyik leghíresebb arca. Az ipar egyik legnépszerűbb modellje, valamint az 1990-es évek elején az egyik legkeresettebb modell, ennek köszönehtően karrierje a "szupermodell" kifejezést eredményezte. Naomi Campbell továbbra is elbűvölő egzotikus megjelenésével és lenyűgöző stílusával.
1970-ben Londonban született Campbell , pályája 1986-ban kezdődött, az Elle magazin borítóján.

1988-ban ő volt az első fekete modell, aki megragadta a Vogue Paris borítóját. Campbell végigjárta a ranglétrát, az 1980-as évektől a leghíresebb tervezőkkel dolgozott együtt, beleértve a Versace-t, Azzedine Alaia-t, Isaac Mizrahi-ot és a Dior-t. Campbell 1990-es évek végén vonult vissza a kifutó válágából, ám magazinokban való megjelenéseire modellként továbbra is nagy igény van. Arca és alakja Versace, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton és Yves St. Laurent képviseli és világhírű fotósok is fényképezték, köztük Steven Meisel, Richard Avedon, Herb Ritts, Helmut Newton és Annie Leibovitz.
 

Az 1990-es évek elején Campbell könyvet írt és készített egy zenei albumot is. Több filmben vállalt mellékszerepet és Michael Jackson, George Michael, Jay Z, Diddy P., Duran Duran, Usher és más népszerű művészek videóklipjeiben szerepelt.
 

Sokoldalú személyiség jótékony szereplései

Tüzes személyiségéről és szépségéről is ismert Naomi Campbell őszintén mesélt a divatipar előítéleteivel kapcsolatban, valamint azokról a nehézségekről, amelyekkel az iparág színes nőjeként szembesül. Campbell jótékonysági munkájáról is ismert. 2005-ben alapította a Fashion for Relief-et, amely a divatesemények révén pénzt gyűjt olyan célokra, mint a Katrina hurrikán áldozatai, az indiai terrorista támadások túlélői és a japán földrengés túlélői.
 

Naomi Campbell 1999-ben mutatta be, a nők számára készített illatát, ami még mindig a legkelendőbb termékével, Naomi Campbell-lel. Az illatokat Campbell neve, arca és az alakja hirdeti. Naomi Campbell parfümöket a Procter & Gamble céggel együttműködésben állítják elő.

Naomi Campbell 25 parfümöt  dobott piacra. A legelsőt 1999-ben, a legújabbat 2019-ben. A Naomi Campbell illatokat Ursula Wandellel, Olivier Cresppel, Dorothee Piottal, Francoise Caronnal, Olivier Pescheux-vel és Michel Almairac-kal közösen készítették.

 

loader
Facebook Instagram