Női Dita Von Teese parfüm

Dita Von Teese, avagy Betty Page nyomában

A gyönyörű, angol, skót, örmény és német gyökerekkel is bíró, kissé különc Heather Renée Sweet, akit a világ Dita Von Teese művésznéven ismer 1972 szeptemberében, Michingen-ben látta meg a napvilágot. Már kora gyermekkorát átlengte a divat és az esztétika iránti rajongás. Nagy szerepe volt ebben manikűrösként dolgozó édesanyjának, akiknek a kora hollywoodi filmekért való rajongása átragadt a divatra egyébként is igen fogékony fiatal lányra.

A balettben kiemelkedő, később világhírre szert tevő, klasszikus vintage stílus iránti rajongásáról ismert Heather népszerűségét nagyban köszönheti kivételes mozgáskultúrájának, melyet balettmúltja alapozott meg.

Miután a család Michingen-ből Kaliforniába költözött, egy új világ nyílt meg a fiatal lány elött. Az egyetemen történelmi díszlettervezést tanult és modellkedésből egészítette ki jövedelmét és a fotózásokon gyakran a saját maga által tervezett ruhákat, fehérneműket viselte. A némafilmekért rajongó, akkor már a saját fellépéseit tervezgető művész 18 évesen tetováltatta arcára a jellegzetes szépségpöttyöt és körülbelül ebben az időben változtatta nevét Ditára, tisztelegve a némafilmes sztár Dita Parlo elött.

A jellegzetesen festett szemeiről, erősen, ceruzával húzott szemöldökéről, bíbor rúzsáról és kékes-fekete tincseiről ismert, szokatlan külsejű Dita Von Teese 2002-ben a Playboy hasábjain szerepelt, utat törve magának az ismertség felé. A magát Bettie Page egyik utódjaként említő Dita Von Teese-nek nagy szerepe van a neo –burleszk irányzat újraéledésében. Emellett, szépségét és tehetségét megmutatva, saját revü műsorával bejárta az egész világot. A fétis irányzat királynőjeként is ismert Dita pikáns, ám igen színvonalas műsorai mellett nagy hírnévre tett szert a popvilág rosszfiújaként ismert Marilyn Manson-al való néhány évig tartó házassága által is.

Dita Von Teese 2011 őszén adta ki első illatát. Az illat a sajátjaként aposztrofált "Femme Totale"szellemiségét tükrözi, amely az érzékiség, a titokzatosság, a csillogás, az elegancia és magabiztosság elemeit ötvözi.A kezdésében a bergamottal, a finom és nőies bazsarózsával és a pikáns Bourbon borssal találkozunk.  A bolgár rózsa, a tahiti tiare virág és a jázmin esszenciája a szívjegyben forr egybe, míg a gazdag lezárást a tömjén, a pacsuli, az érzéki pézsma, valamint a fás jegyek melegsége adja.

Nem meglepő módon a csinos, fekete üvegpalack dizájnját az 1930-as évek vintage stílusa ihlette. Stílusosan a vörös gyöngyös selyemzsinór díszítést, egy hosszú, fekete selyembojt egészíti ki.

A kultikus illatot számos hasonló stílusban megalkotott kompozíció követte, melyek napjainkban Nathalie Lorson és Alexandre Illan parfümőrök közös munkája nyomán készülnek.

loader
Facebook Instagram