Férfi Gilles Cantuel parfüm

Az 1980-as évektől kínál igazán különleges illatkompozíciókat a kreatív párizsi illatház, a Gilles Cantuel. Alkotásait leginkább az a fajta művészi megnyilvánulás és szabadság jellemzi, ahol a tartalom és a formatervezés egyenrangú súlyozással van jelen, a csomagolás önmagában, látványban is megmutatja az illat jellegét.

A művészi alázatot jól mutatja, hogy a sok esetben játékos szemléletű, olykor extrém illatház első illatát visszafogott, elegáns köntösbe bújtatta. Az 1985-ben megjelent és a szakmán belül is igen nagy sikert arató Créature by Gilles Cantuel egy borostyán jegyekkel tűzdelt, melegséget és fűszerességet adó virágos női illat. A kompozíciót szép vonalvezetésű, áttetsző üvegbe zárták, melyet tetején fehér, női kalapra emlékeztető, dekoratív kupak zár le.

Cseppet sem visszafogott azonban a Gilles Cantuel-ház sikeres Arzenal sorozata, mely női és férfi illatkompozíciókat is tartalmaz. A figyelemfelkeltő illatokat kézigránátra emlékeztető palackokba zárták, mely színben, anyagában illeszkedik az adott kompozíció hangulatához. A vékony, szivart megformázó, arra kísértetiesen emlékeztető, lenyűgöző Habano Rio Grande férfiillat is izgalmas alkotás, mely több érzékszervünkre egyszerre hat.

A művészi elhivatottságot jól mutatja, hogy a Gilles Cantuel cég napjainkra közel 30 egyedi, szépen megkomponált illat megjelenése után is folyamatosan keresi az új inspirációkat és a kihívásokat.

loader
Facebook Instagram