Női Paloma Picasso parfüm

Pablo Picasso és Marie Françoise Gilot gyermekeként nem volt meglepő az igen tehetséges és attraktív külsővel megáldott Paloma Picasso érdeklődése a divattervezés és képzőművészet felé.

Kezdetekben a szárnyait bontogató Paloma ékszerkészítőként próbált kiteljesedni, izgalmas látásmódja a híres designer Yves-Saint Laurent figyelmét is felkeltette, aki az egyik kreációjához felkérte a kiegészítők megtervezésére.

Az egyedülálló vezetéknév, a megkérdőjelezhetetlen tehetség és a különlegesen szép külső hármasa nagy hírnevet hozott a társasági életet kedvelő tervezőnek. Paloma Picasso az 1980-as évek elején már a nagynevű Tiffany & Co. New York-i cégcsoportjánál kezdett el ékszerkészítőként tevékenykedni és nem sokkal később hírnevét kihasználva1984-ben belépett a parfümkészítés izgalmas világába is.

1984-ben megjelent első saját illata a Paloma Picasso, mely nem csupán egy elragadó illat, egyfajta művészi megnyilatkozás is. A csomagoláson megjelenő fekete szín a hatalmat és az eleganciát, míg a Paloma Picasso által különösen kedvelt piros szín a vágyat és az erőt szimbolizálja. Az aldehidek jelenléte szintén személyes döntés volt, melyben a művésznő nem ismert kompromisszumot. Az elegáns, virágos kompozíció, mely a mediterrán világ szépségét hordozza, Francis Bocris alkotása.

A klasszikus illat sikerét több, neves parfümőrök által megalkotott, különleges illatkompozíció követte. A divatszakmán belül a nyolcvanas évek legstílusosabb hölgyének aposztrofált művésznő illat és ékszerkreációi máig igen népszerűek

loader
Facebook Instagram