Armand Basi

Armand Basi
 

A Mercedes Basi által alapított, spanyol Armand Basi divatcég egy divat- és életmódmárka, mely az igényes, közép- és felső-középosztálybeli fiatal vásárlóközönséget célozza meg leginkább a kiváló minőségű skót fonalból készült kötöttáruival. Az Armand Basi termékek modernek, a városi életmódra tervezettek és egyediek.

Az első üzlet Barcelonában nyílt meg a 40-es években, a pénzügyi és marketing szempontból is remekül felépített vállalkozás irányítását Mercedes Basi 1958-ban fiaira, Armand-ra és Josep-re ruházta át.

Az első kollekciót 1986-ban mutatták be. Azóta a termékpaletta nagymértékben bővült, cipők, táskák, kiegészítők, órák, napszemüvegek, övek színesítik a kínálatot.

Az Armand Basi divatcég 1999-ben belépett a szépségiparba és piacra dobta első illatát. A meleg, fűszeres, különleges palackba kínált Basi Homme egy borostyános, fás illat férfiaknak. Jean-Pierre Bethouart alkotásában a nyitányban a levendula, a fahéj és a kardamom hármasát élvezhetjük, a szintén férfias szívzónában pedig a tonkabab, a szerecsendió, a tömjén valamint az orgona és a gyöngyvirág jegyei tűnnek fel. A lezárásban a vanília, a pézsma, a szantálfa és a cédrus szép együttesének akkordjai csendülnek fel.

2003-ban a legendás parfümőr, Alberto Morillas megalkotta a divatház egyik legsikeresebb illatát az In Red by Armand Basi-t, mely egy virágos illat hölgyek számára. Az illat indításában a bergamott, a gyömbér, a frissítő mandarin és a fűszeres kardamom van jelen.  A színes szívzónában a liliom, a jázmin, az ibolya levél, a rózsaszín bors, a rózsa és a fekete ribizli pompás nőies fúziója simogat minket. A lezárásban a fás jegyek mellett feltűnik az érzéki fehér pézsma, a borostyán a vanília illetve a praliné is.

A divatvilágban jelenleg is igen aktív, spanyol divatház által kiadott illatok száma már harminc felett jár, melyek elkészítésében többek között olyan neves parfümőrök is közreműködtek, mint Olivier Cresp, Fabrice Pellegrin vagy akár Francis Kurkdjian.

loader
Facebook Instagram