Jacomo

 

"A hagyomány elengedhetetlen a parfümök világában." A Jacomo parfümház mottója ez. A sikeres, innovatív vállalkozás 1970 óta foglalkozik illatkompozíciók gyártásával.

A Jacomo cégnek a története egy évtizeddel korábban kezdődött, amikor az amerikai James Kaplan és a francia zongoraművész Gerard Courtin útjai keresztezték egymást New Yorkban, a 5th Avenue-n. A két fiatalt összekötötte a művészet, a zene és a formatervezés iránti rajongás. Hamarosan megnyitották közös butikjukat, ahol kezdetben bőrárut forgalmaztak, később más esztétikus termékkel is kiszolgálták a környék lakberendezőit, a trendet alakító művészeket.

Gerard Courtin szerteágazó művészetük kiteljesülését új illatok megkomponálásában látta meg. A cég első parfümje, a figyelemfelkeltő geometriai formába csomagolt Eau Cendrée férfi illat 1970-ben került a polcokra, melyet az illat női változata a Chicane egy évvel később követett.

A továbbiakban is számtalan, szépen megkomponált illat látott napvilágot, melyekben közös, hogy a csomagolásban nagy szerepet játszik a formatervezés, a design. Ezt támasztja alá több szakmai díj, mely elismerést szerzett az alkotóknak. Az esztétikus fekete –ezüst flakonba csomagolt Jacomo de Jacomo aromás férfiillat elnyerte a rangos FIFI Awards-on a legesztétikusabb csomagolásért járó szobrocskát.  A 2012-es év is nagy elismerést hozott. A könnyed és elegáns alkotás, az It’s me kompozíció I Phone tokban megálmodott, egyedi csomagolása az ICMAD CITY Awards-on kapott rangos elismerést.

 
loader
Facebook Instagram