Női Vivienne Westwood parfüm

 A kis Vivienne munkás szülők gyermekeként látta meg a napvilágot 1941-ben, Derbyshire városában. Hamar megedzette az élet, 21 évesen hozzáment Derek Westwoodhoz, akitől Ben nevű fia született…a háziasszony szerepet, mint már sejthetjük nem neki találták ki…inkább szerelmes lett, méghozzá Malcolm McLarenbe, aki nemcsak a hölgy gondolkodásmódját, de az egész zenei életet is felforgatta, ő volt ugyanis a legendás punkbanda, a Sex Pistols menedzsere.

 Westwood és McLaren szerelméből gyümölcsöző munkakapcsolat lett, majd pár év múlva egy közös gyermek is (Joe is a divatban tevékenykedett, ő az Agent Provocateur tulajdonosa). Westwood ezekben az évekbben tervezte elsőm ma már klasszikusnak számító kollekciót, mint a Let It Rock, a SEX, a Seditionaries vagy a Buffalo Girls. A punk megváltoztatta a zenét, Vivienne pedig felöltöztette a punkokat, 1971-ben megnyitott az első butik, ami több névváltoztatás után, egyszerűen csak a SEX nevet kapta. ’73-tól kezdte el gyártani lázadó feliratú pólóit, és sajátos fétistárgyait, amelyek megbotránkoztatták a közvéleményt- egyszer le is tartóztatták például.
 Valószínűleg kevés divattervező rendelkezett akkora társadalomformáló hatással, mint Vivienne Westwood. Westwood ma már letisztultabb, konzervatívabb ruhákat készít, emellett cipőket, szemüvegeket és parfümöket is tervez. Parfümeinek legszembetűnőbb ismertető jele a brit korona tetejét mintázó kupak, legismertebb illatai a Vivienne Westwood Boudoir és a Libertine.
loader
Facebook Instagram