Női Costume National parfüm

CoSTUME NATIONAL, a japán minimalizmus az olasz parfümkultúrában

Különleges színfolt a szépségiparban a CoSTUME NATIONAL, mely egy sikeres olasz divatház, székhelye a divat egyik fellegvárában, Milánóban található.

A cég alapítása 1986-ban történt, két testvér, Ennio Capasa, és Carlo Capasa társulásával. Az arculat kialakításában nagy szerepe volt az akkoriban Yohji Yamamoto, a neves divattervező asszisztenseként ténykedő Ennio Capasa-nak, aki a japán kultúra gazdagságágát munkája során a mindennapjaiban szívta magába. Az alapvetően férfi és női ruházati termékeket készítő divatcég rendelkezik egy nagyon izgalmas, C'N'C névre keresztelt, avantgárd „street-couture” vonallal is.

A Costume National Scents 2001-ben jött létre.  A kreatív divatház úgy a ruházati termékeinél, ahogyan az illatkompozícióiban is, képes ötvözni a japán minimalizmus varázsát az olasz parfümkultúra minden előnyével. Az időtlen márka, amely több mint húsz éve kápráztatja el a szakmát és a vásárlókat művészi, impulzív és modern illatkompozícióival termékeny, merész és bizonyos szempontból irányadó is.

Nehéz kiemelni egyet a CoSTUME NATIONAL különleges illatkompozíciói közül, mégsem mehetünk el szó nélkül a divatcég, Scent névre keresztelt csodálatos esszenciája mellett, mely egy borostyán, virágos illat nőknek. A Scent 2002-ben jelent meg és Laurent Bruyere parfümőr alkotta meg. Az illatban egyszerre jelenik meg a diszkrét, bájos és az erős, elegáns nőiesség. Az áttetsző, gyöngyház-hibiszkuszvirág dominanciája a jázmin és a borostyán harmóniájában ölt testet. Az egyszerre jelenlévő fás és száraz jegyek csodás kombinációja izgalmas és egyedi alkotás.

Napjainkra a Costume National Scents több, mint 20 illatkompozíciót hozott létre. A különleges, egyedi alkotások elkészítésében a legnevesebb parfümőrök, köztük, Juliette Karagueuzoglou, Dominique Ropion, Julien Rasquinet, és Laurent Bruyere parfümőrök vesznek részt.

 

loader
Facebook Instagram