Chanel No. 5 Pure Parfum parfum - hölgyeknek

(0 értékelés)

Kedvencek közé

Chanel No. 5 Pure Parfum

parfum hölgyeknek

A PARFUM rendelkezik a legmagasabb illóolaj koncentrációval, melynek aránya 15-30%. Előnye, hogy nagyon kevés mennyiség is elég a használatakor, és akár 24 órán át is érezhető. Ez a legerősebb, de egyben a legdrágább illatszer is a piacon.

Kedvencek közé


(0 értékelés)

7.5 ml (mini parfüm)
parfum

Parfüm jellemzői - Chanel - No. 5 Pure Parfum

Megjelenés éve: 1921 Típus: parfum
Illatcsalád: virágos-aldehides Összetétel: aldehidek, ylang, narancsvirág, bergamott, citrom, írisz, jázmin, rózsa, íriszgyökér, gyöngyvirág, civet, ámbra, szantál, mósusz, moha, vetiver, vanília, pacsuli
Megjelenés éve: 1921
Típus: parfum
Illatcsalád: virágos-aldehides
Összetétel: aldehidek, ylang, narancsvirág, bergamott, citrom, írisz, jázmin, rózsa, íriszgyökér, gyöngyvirág, civet, ámbra, szantál, mósusz, moha, vetiver, vanília, pacsuli

Chanel márkáról

A divatvilág valaha élt legbefolyásosabb hölgye Gabrielle Bonheur Chanel, azaz „Coco” Chanel, a Chanel divatház megalapítója. A neves tervezőnő érvényesülni tudott a századforduló utáni időszaknak, akkor jellemzően a férfiak által irányított világában, igazi forradalmat kirobbantva a divatban.

Gabrielle szegény sorból származott és igazi lázadó volt, nem sokat törődve a konvenciókkal. Az akkori arisztokrácia nagy megrökönyödésére rövidre vágatta a haját, barnára süttette a bőrét és nadrágot húzott. Igen hamar követőkre talált, hiszen a nők semmi másra nem vártak, csak egy merész felszabadítóra.

Neki köszönhetik a hölgyek, az elegáns és kényelmes kosztümöket, valamint, hogy eldobhatták a fűzőt. Szintén neki köszönheti a világ a rövid szoknyát, és a minden hölgy gardróbjában nélkülözhetetlen ruhadarabot, a kis fekete ruhát.

Botrányokkal tarkított életének legzseniálisabb ötlete volt, hogy létrehozta a világ első "mesterséges" parfümjét, a No5-öt, amely a mai napig az egyik legünnepeltebb illat maradt, és amellyel forradalmasította a parfümök világát. (Természetesen léteznek "fiatalított" verziói is)

A No5-öt még jónéhány csodás női és férfi parfüm követte, (No19, Cristalle, Coco, Allure, Chance.... és ezek számtalan variációja).

Az 1971-ben elhunyt Gabrielle Bonheur Chanel munkássága egyedülálló és inspiráló, neve és művészete szorosan összefonódik a XX. század divat, valamint illattörténetével.

Ajándék illatminta

Ajándék illatminta, minden rendelés mellé! 
(válasszon a következő oldalon)
 

loader
Facebook Instagram